5/12/2012
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Η πρόσκληση για την παρουσίαση του δίσκου του Γιάννη Κοκκάκη ήρθε Πέμπτη μεσημέρι. Φάνταζε αδύνατο να προλάβουμε να οργανώσουμε την κάλυψη με τα live ρεπορτάζ να έχουν «κλείσει» εδώ και μέρες. Ωστόσο, δε μπορούσαμε να αγνοήσουμε την πρόσκληση του Μίλτου Καρατζά για τον δίσκο ενός νέου καλλιτέχνη που κάνει τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα, έστω κι αν τελικά το φωτογραφικό υλικό δεν είναι «δικό» μας.

Ακόμα κι εμείς βέβαια, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, καθυστερήσαμε να φτάσουμε στο Rockwood, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, και η άφιξή μας συνέπεσε σχεδόν με την έναρξη της παρουσίασης. Έτσι, δε βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον καλλιτέχνη πριν από το διάλειμμα, αλλά δεν προλάβαμε και τον Γιάννη Γιοκαρίνη, ο οποίος συμμετέχει με ένα ντουέτο στο δίσκο. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον ανάγκασαν να φύγει νωρίς. Αντίθετα την παρουσίαση παρακολούθησαν ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, που επίσης συμμετέχει στο δίσκο με ένα τραγούδι, και ο Γιώργος Μπουλουγουράς, στο studio του οποίου έγιναν οι ηχογραφήσεις.

Τη βραδιά ξεκίνησε ο Μίλτος Καρατζάς που με λίγα λόγια περιέγραψε τον Γιάννη Κοκκάκη και το “Ταξίδια και Διαδρομές“, το cd του τραγουδιστή, και στη συνέχεια ο ίδιος ο Γιάννης, εμφανώς χαρούμενος και συγκινημένος ευχαρίστησε όλους του τους συνεργάτες, έχοντας πολλά καλά λόγια για τον καθένα από αυτούς. Ιδιαίτερα στάθηκε στους πρεσβύτερους συνεργάτες του, τον Ρόμπερτ Ουΐλιαμς, τον Γιάννη Γιοκαρίνη και τον Γιώργο Μπουλουγουρά.

Ο Γιάννης Κοκκάκης ξεκίνησε το πρόγραμμά του με το «Τα πουλιά πετάξαν μακριά», ένα ροκ τραγούδι από το δίσκο του και συνέχισε με «Ζηλεύει η νύχτα» του Περίδη, «Βυθισμένες Άγκυρες» του Πασχαλίδη  και το ομότιτλο του δίσκου του «Ταξίδια και Διαδρομές», με ροκ ήχο και «ψαγμένο» στίχο. Το πρόγραμμα κύλησε με τα τραγούδια του Γιάννη να εναλλάσσονται με μεγάλες ελληνικές ροκ επιτυχίες σπουδαίων καλλιτεχνών. Μετά το «Νυχτερινό τηλεφώνημα» στη σκηνή ανέβηκε ο Ρόμπερτ Ουΐλιαμς που ερμήνευσε μαζί με τον Γιάννη το «Πες μου», ένα κομμάτι που δημιούργησε ο Ρόμπερτ και έδωσε στο Γιάννη, ενώ μετά το «Μυρίζει θάνατο η ζωή» και το «Καλό Ταξίδι» των Κατσιμιχαίων, τη σκηνή κατέλαβε η Τίνα Κάρλε που ερμήνευσε ορισμένα ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Μίλτος Καρατζάς

Στο ολιγόλεπτο διάλειμμα μιλήσαμε στα γρήγορα με τον Γιάννη που είναι πιανίστας και έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η γνωριμία του με τον Τόλη Κόκκινο πριν λίγα χρόνια στάθηκε η αφορμή για την απόφαση του Γιάννη να προχωρήσει δισκογραφικά την καριέρα του. Ο Τόλης, άλλωστε, έχει γράψει τη μουσική στα εννιά από τα δέκα τραγούδια του δίσκου και τους στίχους σε τέσσερα απ’ αυτά. Γι’ αυτό, προφανώς, ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος ο Γιάννης όταν μίλησε για τον Τόλη.

Γιάννης Κοκκάκης & Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους τις κιθάρες ανέλαβε ο Χριστόφορος Κροκίδης, βασικός συντελεστής του δίσκου, με τον οποίο ο Γιάννης ερμήνευσε τη μπαλάντα «Προσευχές» και το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το «Τέρας», απόντος του Γιάννη Γιοκαρίνη με τον οποίο υπάρχει το ντουέτο στο cd και πολλά ακόμα αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής ροκ σκηνής.

Φεύγοντας από την παρουσίαση μείναμε με την ικανοποίηση ότι μια ακόμα καλή φωνή έρχεται να προστεθεί στη ροκ δισκογραφία της εποχής, με πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον. Τα τραγούδια του δίσκου, με ενδιαφέροντες στίχους, προσεγμένες ενορχηστρώσεις και τη μελωδική φωνή του Γιάννη να δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο, αποτελούν εγγύηση για τη συνέχεια.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here