6/12/2013
www.musiccorner.gr

Ο Κωνσταντίνος Νάρης ανήκει στη νέα γενιά της ελληνικής μουσικής. Έχοντας δοκιμαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αυτό το φθινόπωρο μας συστήνεται μέσα από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Τέρμα: η καρδιά“.

Πρόκειται για πέντε νέα τραγούδια σε μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου και στίχους των Διαμαντή Γκιζιώτη, Νίκου Μωραΐτη, Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου και Σταύρου Σταύρου.

Πέντε δείγματα ευαίσθητης γραφής με τα οποία αναδεικνύεται η πιο τρυφερή πτυχή της φωνής του ερμηνευτή τους. Πέντε μελωδικές ιστορίες που έχουν για αφηγητή τους τη ζεστή φωνή του Κωνσταντίνου.

cd_naris_2013

Η μελωδία κυριαρχεί σ’ αυτό το μίνι άλμπουμ που ξεδιπλώνει μια παλέτα φθινοπωρινών ηχοχρωμάτων και παίζει με τους ήχους της ακουστικής κιθάρας, των πνευστών, του ακορντεόν και του κοντραμπάσου, παιγμένα με μοναδική ευαισθησία από ένα σύνολο νέων ταλαντούχων μουσικών. Στο “τέρμα: η καρδιά” συνδυάζονται αριστοτεχνικά στοιχεία φολκ μπαλάντας, manouche, waltz, tango και δημιουργούν ατμόσφαιρες τόσο σύγχρονες αλλά και γνώριμες συνάμα.

Το ep τέρμα η καρδιά έχει τη δική του ιστορία, καθώς ο κάθε δημιουργός δούλεψε από τον τόπο παραμονής του μαζί με τον Κωνσταντίνο. Ο Γιώργης Χριστοδούλου από τη Βαρκελώνη, Ο Χρίστος Παπαδόπουλος από το Κάιρο, ο Σταύρος Σταύρου από το Λονδίνο κι ο Νίκος Μωραΐτης με το Διαμαντή Γκιζιώτη από την Αθήνα, έγραψαν αυτά τα τραγούδια σε ένα καλοκαίρι κι ο Κωνσταντίνος Νάρης κατέθεσε στο στούντιο την πιο αισθαντική πλευρά της ερμηνείας του.

Η ενορχήστρωση των τραγουδιών έγινε από το Γιώργη Χριστοδούλου και έπαιξαν οι μουσικοί:
Ηλεκτρική κιθάρα: Παναγιώτης Αθάνατος
Ακουστική κιθάρα: Γιώτης Παρασκευαϊδης
Κοντραμπάσο: Αντώνης Αρβανίτης
Τύμπανα: Ρόλη Γιαμοπούλου
Ακορντεόν: Τάσος Κάντας
Τρομπόνι: Γιώργος Ζαρέας
Πιάνο: Πάνος Τσίγκος
Ukulele: Γιώργης Χριστοδούλου

Το ξεκίνημα του Κωνσταντίνου Νάρη διαλέγει για “τέρμα” του, την καρδιά των ακροατών…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here