19/3/2014
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

O Νίκος Πορτοκάλογλου θα παρουσιάσει ζωντανά στο Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη, την Παρασκευή 4 και 11 Απριλίου, την καινούρια του δουλειά. Τίτλος του προγράμματος, “Το Πλοίο θα Σαλπάρει”.

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που κατά ένα μεγάλο μέρος του βασίζεται σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Τα πιο αγαπημένα του παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια σε νέες, σημερινές, τολμηρές και λίγο «αιρετικές», κιθαριστικές εκδοχές.

Είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια των προγόνων και δασκάλων του και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο του όργανο, την κιθάρα.

portokaloglou

Η δουλειά αυτή ηχογραφήθηκε από τον τραγουδοποιό ως μελέτη και φόρος τιμής στα τραγούδια όλων αυτών των ιδιοφυών ανώνυμων και επώνυμων δημιουργών που μας κληρονόμησαν ένα θησαυρό και που όπως κι ο ίδιος λέει «Δεν πρέπει να τον εγκαταλείψουμε στο ράφι ενός μουσείου αλλά να κρατήσουμε την σχέση μας μαζί του ζωντανή».

Στην ηχογράφηση ο Νίκος Πορτοκάλογλου έπαιξε μόνος του όλων των ειδών τις κιθάρες και μπάσο ενώ για τις ζωντανές εμφανίσεις δημιούργησε μια εντελώς νέα ηλεκτρική μπάντα τις Φτερωτές Κιθάρες.

Αποτελούμενες από καταξιωμένους αλλά και μουσικούς της νεότερης γενιάς οι Φτερωτές Κιθάρες θα παρουσιάσουν αυτές τις «πειραγμένες» διασκευές μαζί με τον Νίκο, χωρίς φυσικά να παραλείψουν να τις αναμίξουν με τα πιο αγαπημένα προσωπικά του τραγούδια.

Βαγγέλης Μαρκαντώνης: μπάσο, κιθάρες, τραγούδι
Χάρης Μιχαηλίδης: κιθάρα, τραγούδι
Αλέκος Βουλγαράκης: κιθάρα
Θάνος Μιχαηλίδης: τύμπανα

Ρυθμός Stage
Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9750060

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here