19/4/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Νίκος Παπανικολάου

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς χθες το απόγευμα στον μεγάλο μας τραγουδοποιό Νίκο Παπάζογλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή προχθές στα 63 του χρόνια ύστερα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Με το «Κανείς Εδώ Δεν Τραγουδά» υποδέχθηκαν τη σωρό του εκλιπόντος μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης στον Ιερό Ναό του Αγ. Θεράποντα, της Τούμπας, εκεί όπου γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική ο αγαπητός καλλιτέχνης. Γνωστοί και άγνωστοι ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον Νίκο τους ενώ ανάμεσά στο πλήθος ήταν και πολλοί νεαροί με κόκκινο φουλάρι στο λαιμό, σαν αυτό που φορούσε διαρκώς ο Νίκος Παπάζογλου.

Πέρα από τον απλό κόσμο που πήγε προκειμένου να αποχαιρετήσει μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ελληνικού πενταγράμμου βρέθηκαν και πολλοί συνεργάτες του από τον χώρο της μουσικής. Ανάμεσα τους ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Πασχάλης Τερζής, η Γλυκερία, η Μαριώ, ο Πασχάλης, ο Βασίλης Καρράς, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, η Ελένη Ράντου, ο Χρήστος Μητρέντζης, πολλοί μουσικοί, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σπύρος Πέγκας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου ενώ στεφάνια απέστειλαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Χάρις Αλεξίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Ελληνική Ραδιοφωνία, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ένωση Τραγουδιστών και πολλοί άλλοι.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here