18/9/2014
www.musiccorner.gr

Σε αυτή την ιδιαίτερα ψυχαγωγική συναυλία της στην ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ στο Προαύλιο του κυβερνείου (ή παλατάκι όπως συνηθίζουμε να το λέμε) που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στον κήπο του Μεγάρου στην Αθήνα, η Γλυκερία θα μας ταξιδέψει με «τραγούδια αγάπης», τις αμέτρητες επιτυχίες της, λαϊκά και σμυρνέικα, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλη τη Μεσόγειο.

Η αγάπη της Γλυκερίας για την παραδοσιακή μουσική είναι δεδομένη όπως και η επιθυμία της να γνωρίσει ήχους από όλον τον κόσμο, αλλά και να συνεργαστεί με μουσικούς και ερμηνευτές που «κουβαλούν» άλλες γνώσεις και παραδόσεις. Έτσι λοιπόν στη συναυλία της στο παλατάκι , η αυθεντική ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει τις επιτυχίες της, λαϊκά και σμυρνέικα τραγούδια και θα συναντήσει στη σκηνή τους συναδέλφους της Dilec Koc από την Τουρκία, Andre Maia από την Πορτογαλία, και Dasho Kurti από την Αλβανία – με τους οποίους την ενώνει η αγάπη για τη μουσική και τα τραγούδια με «άρωμα» παράδοσης και Μεσογείου– για να τραγουδήσουν παρέα παραδοσιακά τραγούδια απ’ όλες τις γωνιές της Μεσογείου.

glykeria_tsertos_proves_2013_11_28

Η Γλυκερία είναι από τις λίγες ερμηνεύτριες που γνωρίζουν επιτυχία και εκτός των ελληνικών συνόρων. Είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη αγάπη που έχουν γι’ αυτήν στο Ισραήλ και την Τουρκία, ενώ δίσκοι της έχουν κυκλοφορήσει στην Αγγλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες της λεγόμενης world σκηνής.

Η Dilec Koc, που έχει συνεργαστεί πολλές φορές με την Γλυκερία, θα τραγουδήσει τραγούδια από την Τουρκία, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την περιοχή της Κωνσταντινούπολης που είναι γνωστά και στις δύο χώρες.

glykeria_live_2014_07_027_dilek_koc

Ο Andre Maia με την κιθάρα του θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του fado (που σημαίνει μοίρα ή πεπρωμένο), της μελαγχολικής λαϊκής μουσικής της Πορτογαλίας.

glykeria_live_2014_07_015_maia

Ο Dasho Kurti, συνθέτης και σολίστας του ακορντεόν με εξαιρετική αγάπη για την ελληνική μουσική, θα ολοκληρώσει την πολυεθνική παρέα και θα μας ταξιδέψει στους βαλκανικούς ήχους που τόσο καλά γνωρίζει.

glykeria_live_2014_07_021_kurti

Τα «Τραγούδια της αγάπης και της Μεσογείου» είναι ένα πρόγραμμα-κράμα των ήχων, των μελωδιών και των παραδόσεων που ο καθένας έχει στην καρδιά και στο μυαλό.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ώρα προσέλευσης 21:00

Παρά θίν’ αλός 2014
στο Προαύλιο του κυβερνείου (παλατάκι)
περιοχή στρατοπέδου Κόδρα , ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Προπώληση 10 ευρώ – Ταμείο 12 ευρώ

την συναυλία ανοίγουν οι “ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΙ

* Οι Ποντοπόροι είναι ένα μουσικό σχήμα με μια συνεχή παρουσία από το 1998, που αντιμετωπίζει την ποντιακή μουσική ως μια ζωντανή δυναμική γλώσσα, που πατώντας στην μακραίωνη ιστορία της συνεχίζει να εξελίσσεται, να αφομοιώνει τα νέα στοιχεία της εποχής μας συντροφεύοντας τις στιγμές της ζωής των Ποντίων και όχι μόνο.

Ο ήχος των Ποντοπόρων είναι αντιπροσωπευτικός της σύγχρονης ποντιακής μουσικής. Τα τύμπανα, το κλαρίνο, το καβάλ, η ποντιακή λύρα σε συνδυασμό με τους ήχους των πλήκτρων (μπάσο και ακορντεόν) δημιουργούν ένα πλούσιο ηχόχρωμα που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο φάσμα της ποντιακής μουσικής κουλτούρας.

Οι Ποντοπόροι είναι ένα δυνατό μουσικό σχήμα με πλούσια και ευέλικτα ηχοχρώματα. Το αποτέλεσμα είναι μια μουσική κυρίως χορευτική που ξεφεύγει από τα τυποποιημένα. Φορτίζει συναισθηματικά, προτρέπει σε γλέντι ξεσηκώνοντας ακόμα και τους αμύητους υμνώντας τη χαρά της ζωής και της παρέας.

Στις συναυλίες οι ποντοπόροι εμπλουτίζουν το πρόγραμμά τους με τραγούδια γενικότερα της Ελληνικής παράδοσης (Θρακιώτικα – Σμυρνέικα αλλά και λαϊκά).

Κυκλοφορούν δύο δίσκοι τους, ”Ρωμάνα” (2009) και “Αρωθυμία” (2011).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here