5/11/2013
www.musiccorner.gr

Είναι μόλις δεκαοχτώ χρονών και υπόσχεται με έναν κάπως αποστομωτικό τρόπο να κατακτήσει μια θέση στη Βασιλεία του Σουρεαλισμού, αλλά και την εναλλακτική σκηνή σε ένα πιο safe σενάριο.

Μας συστήθηκε λίγους μήνες πριν, κάνοντας αίσθηση με τον προσωπικό της εκνευρισμό, ο οποίος ακούει στο όνομα “Take Your Time”. Αγαπήθηκε από ραδιοφωνικούς παραγωγούς και Διαδίκτυο, τόσο ώστε να μιλάμε όλο το περασμένο καλοκαίρι για ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι, του οποίου τα πρώτα καλλιτεχνικά δείγματα μόνο επιπόλαια δε μοιάζουν να είναι. Το “Take Your Time” από την πρώτη κιόλας εβδομάδα κυκλοφορίας του, ανέβασε την Sma Rag Da (κατά κόσμον Σμαράγδα Αλεξανδρή) στην κορυφή των ελληνικών charts στο ελληνικό iTunes και ψηλά στο ραδιοφωνικό airplay.

cd_smaragda_2013

Έπειτα από μία σειρά εγχώριων καλοκαιρινών εμφανίσεων παρέα με καλλιτέχνες όπως ο Tom Baxter, οι Minor Project και ο Leon με εμφανίσεις στο Gazarte, στο River Festival, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στο Salon De Bricolage και στο Six Dogs, φέροντας ταυτόχρονα στην πλάτη της τα σημάδια μίας έντονης εφηβείας, η Sma Rag Da αποφάσισε να παρουσιάσει ένα μέρος των σκέψεών της σχετικά με τον έξω και το μέσα κόσμο, με έναν απόλυτα ανθρώπινο και αληθινό τρόπο.

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της Sma Rag Da, η οποία κυκλοφορεί από τη νεοσύστατη ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία που έκανε αισθητή την παρουσία της, Mahayana Records, με τίτλο “Queen of the Surreal”.

Ένας μουσικός δρόμος που ξεκινάει από το μπλε και τη μελαγχολία, προχωράει σε μικρές αλήθειες σχετικά με το στιγμιαίο πέρασμα των ανθρώπων από τη ζωή, καταλήγει σε φωνές και ξεσπάσματα με κάποιες παύσεις για την απαραίτητη δόση ειρωνίας, για να καταλήξει σε μια πονεμένη ερωτική εξομολόγηση που παίρνει τη μορφή του μόνου ελληνόφωνου τραγουδιού του δίσκου. Από την εσωστρεφή Pop δύναμη του “Out of the Blue”, στο ξέφρενο στιχουργικό παραλήρημα του “Once In A While” και από την απλότητα του ήδη αγαπημένου “Take Your Time” στην έκπληξη του “Uhu” , ενός τραγουδιού που κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει Bonus track, ενώ κάποιος άλλος θα μπορούσε δικαιολογημένα να το εντάξει στο πιο κεντρικό δωμάτιο του Βασιλείου της Sma Rag Da και να το φυλακίσει σε ένα ατέρμονο repeat.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here