18/11/2013
Γράφει η Ερμίνα Δημητρίου
Φωτογράφηση: Κατερίνα Κούρου
www.musiccorner.gr

Σε ένα πολύ ζεστό χώρο το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στο Gazarte, με αναμμένα κεριά σχεδόν παντού (ακόμα και πάνω στη σκηνή!), απολαύσαμε swing σε μια σύγχρονη εκδοχή. Την πολύ όμορφη βραδιά άνοιξαν οι “δικοί μας” Penny & The Swingin’ Cats, με ένα τραγούδι από τον πρώτο τους δίσκο “Ρετρό”. Η Πέννυ Μπαλτατζή, ντυμένη στα κόκκινα, ασορτί με την κόκκινη κιθάρα του Γιώργου Ζερβού, μας ταξίδεψε σε άλλες εποχές. Με πολύ κέφι και ενέργεια, ξεκίνησαν με το πιο γνωστό τους ίσως τραγούδι, το “Γυφτάκι”. Η τρομπέτα του Βαγγέλη Κατσαρέλη  ξεσήκωσε τον κόσμο που άρχισε σιγά-σιγά να χορεύει…

penny_swingin_cats_live_01

Τα παιδιά συνέχισαν το πρόγραμμά τους με αμείωτη ζωντάνια, παίζοντάς μας κομμάτια από τον δίσκο τους, όπως “Πειρασμός και απάτη”, “Χορεύοντας”, “A rocket in my heart”, κά. Έδωσαν ρέστα, όμως, όταν τραγούδησαν το “Εξωτικό χαρμάνι”, όπου ο κόσμος κυριολεκτικά ξεσηκώθηκε! Προσωπικά, λάτρεψα το κοντραμπάσο του Στάθη Παρασκευόπουλου, χωρίς τα ντραμς του Δημήτρη Γρηγοριάδη να υστερούν σε τίποτα! Μοναδικό παράπονο, τα πλήκτρα ακούγονταν μόλις και μετά βίας… Το κλαρίνο όμως, που έπαιζε (όπως και τα πλήκτρα) ο Χρήστος Καλκάνης, ήταν φανταστικό!

penny_swingin_cats_live_03 penny_swingin_cats_live_11

 

Οι Penny & The Swingin’ Cats έκλεισαν το δικό τους μέρος του προγράμματος και έδωσαν πάσα στους Tape Five, με μια πολύ ωραία διασκευή του πασίγνωστου Shakin’ all over. Ήταν η πρώτη φορά που τους έβλεπα live και, ειλικρινά, δε σταμάτησα λεπτό να κουνιέμαι στο ρυθμό τους! Φοβερή σκηνική παρουσία από όλους τους μουσικούς, και φυσικά την ίδια την  Πέννυ. Είμαι σίγουρη πως ακόμα και ο ντράμερ χόρευε, αν και καθιστός!

Tape_five_live_22

Από το κόκκινο στο μαύρο λοιπόν, μιας και η εντυπωσιακή τραγουδίστρια των Tape Five, Brenda Boykin, εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα, με μαργαριταρένιο κολιέ, και στα μαλλιά φτερό και πέρλες, μεταφερόντάς μας όντως σε κάποιο κλαμπ της Αμερικής την εποχή του swing και της jazz… Η παρέα του Martin Strathausen από τη Γερμανία ξεκίνησε παίζοντάς μας ένα πολύ ρυθμικό κομμάτι από τον καινούριο τους δίσκο “Tonight Josephine”, το “Cool Cat in Town”. Ο κόσμος, ήδη ζεστός, αλλά και με την προτροπή της τραγουδίστριας που χόρευε ασταμάτητα και η ίδια, χόρευε στους ρυθμούς του κλαρινέτου του Dimitrij Markitantov.

Tape_five_live_08 Tape_five_live_11

 

Η μπάντα συνέχισε στο ίδιο χορευτικό στυλ με πολλά τραγούδια από τον καινούριο της δίσκο. Προσωπικό αγαπημένο, το “Dixie Biscuit”, του οποίου το μπάσο μας απογείωσε κυριολεκτικά! Όλο το live ήταν πολύ ατμοσφαιρικό, κάτι στο οποίο βοήθησε ο “αέρας” της Brenda Boykin και η αμεσότητά της με το κοινό, στο οποίο μιλούσε πάντα ανάμεσα στα τραγούδια. Αφού μας ζέσταναν με το “Tango for a spy”, η τραγουδίστρια αφιέρωσε το “Pantaloons” στις “ladies in the house” οι οποίες το καταευχαριστήθηκαν! Ανάμεσα στα άλλα, μας έπαιξαν και μια πολύ κεφάτη διασκευή του “Summertime”, παρόλο που, όπως είπαν, έχει ήδη περάσει. Όλα συνέτειναν στο να δημιουργήσουν μια μαγική ατμόσφαιρα: φώτα, μουσική, σκηνική παρουσία· πραγματικά, δεν υπήρχε ψεγάδι πουθενά!

Tape_five_live_26

Η βραδιά, λοιπόν, παίρνει 10 στα 10 και την ίδια βαθμολογία παίρνουν και οι Tape Five! Από την Πέμπτη το βράδυ και μετά, δηλώνω απερίφραστα φαν του συγκροτήματος και ανυπομονώ για επόμενη εμφάνισή τους!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here