26/2/2014
Γράφει η Μαρία Αβραμίδου
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Βράδυ Σαββάτου και κατευθυνόμαστε στο κέντρο της Αθήνας. Ο όμορφος χώρος εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου «Ιανός» στη Σταδίου είναι από νωρίς ασφυκτικά γεμάτος. Αναμενόμενο, αν σκεφτεί κάποιος το θέμα της μουσικής βραδιάς που επρόκειτο να παρακολουθήσουμε: «Τραγούδια στην Οθόνη».

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος επέλεξε τραγούδια που αγαπάμε από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, αλλά και από τηλεοπτικές σειρές, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα πιάνο-φωνή μαζί με την Ελένη Πέτα.

christodoulopoulos_peta_live_2014_02_023

Λίγα λεπτά πριν από τις 22:00, οι δύο καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή και ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και πιανίστας ανοίγει το πρόγραμμα με το αγαπημένο ορχηστρικό θέμα της ταινίας «Αμελί». Από τις πρώτες κιόλας στιγμές, αλλά και όσο προχωρεί η βραδιά, διαπιστώνω ότι ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος είναι σπουδαίος πιανίστας. Παίζει χωρίς παρτιτούρα, με πάθος και, κυρίως, αφήνεται να «χαθεί» μέσα στη μουσική που ερμηνεύει, ταξιδεύοντας νότα τη νότα και παρασύροντας κι εμάς στο μουσικό και συναισθηματικό του ταξίδι.

christodoulopoulos_peta_live_2014_02_011

Η Ελένη Πέτα μας χάρισε μια όμορφη ερμηνεία στον «Ξαφνικό Έρωτα» του Σταμάτη Σπανουδάκη, ενώ από τα ατού της βραδιάς ήταν τα, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά επιτυχημένα ταιριάσματα των τραγουδιών. Έτσι, το «Για Ένα Τανγκό» της Χαρούλας Αλεξίου συνάντησε το “Life Is Beautiful” του Nicola Piovani, το «Σήμερα» έδεσε άψογα με το «Σαν Παλιό Σινεμά» και το «Τράβα Σκανδάλη» έδωσε αρμοζόντως τη σκυτάλη στον… Πράκτορα 007 και το “Skyfall”.

Γιάννης και Ελένη τραγούδησαν μαζί το «Αγάπη μου» από την ταινία «Φαίδρα», ενώ, προς το τέλος του πρώτου μέρους παρέκκλιναν από το θέμα της παράστασης, παρουσιάζοντας ορισμένα δικά τους τραγούδια. Η Ελένη Πέτα ερμήνευσε εξαιρετικά το «Αυτό που Ξέρω», το υπέροχο «Τί Μου ‘χει Λείψει», αλλά και το «Να Μείνεις Εδώ», το νέο τραγούδι που της έγραψε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Αυτός με τη σειρά του επέλεξε δύο από τα ωραιότερα λαϊκότροπα τραγούδια που έχει γράψει: «Τελευταία Φορά» και «Εγώ για Δύο», τα οποία γνωρίσαμε από τις φωνές της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και της Τάνιας Τσανακλίδου αντίστοιχα.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια εντυπωσιακή ερμηνεία της Ελένης Πέτα στο “Cancao Do Mar”, ενώ το δεύτερο άνοιξε με Μάνο Χατζιδάκι: «Κάπου Υπάρχει η Αγάπη μου» και «Θάλασσα Πλατιά», σε μια λίγο παράδοξη νοηματικά αντίθεση αισιοδοξίας και μελαγχολίας.

christodoulopoulos_peta_live_2014_02_018

Τα τραγούδια που ακούσαμε στη συνέχεια, χτυπούν αβίαστα τις σωστές συναισθηματικές χορδές. Δύσκολα κάποιος δεν αντιδρά στον αναστεναγμό του «Βρέχει στη Φτωχογειτονιά», τον λυγμό του «Αυτή η Νύχτα Μένει», την αλήθεια που κρύβει «Το Δίχτυ», την τρυφερή θλίψη του «Χάρτινο το Φεγγαράκι», τη χαρά της ζωής που βγάζει το «Εφτά Τραγούδια θα Σου Πω» και τη γλύκα του «Πες Μου Μια Λέξη»…

Από τις πιο αναπάντεχες -εύστοχες όμως- επιλογές το “Nature Boy”, το οποίο ερμήνευσε με ψυχή ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Προσθέστε επίσης τραγούδια όπως τα «Έκλαψα Χθες», «Σε Βλέπω στο Ποτήρι μου», «Αγάπη που ‘γινες Δίκοπο Μαχαίρι», «Καινούργιο μου Φεγγάρι» και «Η Μαργαρίτα, η Μαργαρώ» και θα καταλάβετε τί ατμόσφαιρα επικρατούσε στον Ιανό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα!

christodoulopoulos_peta_live_2014_02_014

Το επίσημο τέλος της βραδιάς ήρθε με το «Να Με Θυμάσαι» του Σταύρου Ξαρχάκου και τη «Μαγική Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι. Το ανκόρ, επιβεβλημένο: “Ι Will Always Love You”, «Πάμε Μια Βόλτα στο Φεγγάρι» και «Έλα σε Μένα», έκλεισαν δεόντως τρυφερά μια παράσταση με τραγούδια νοσταλγικά, αγαπημένα και διαχρονικά, ιδωμένα με τη φρεσκάδα της ματιάς δύο αξιόλογων καλλιτεχνών.

christodoulopoulos_peta_live_2014_02_024

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από την παράσταση

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here