Όταν μια πρόσκληση για απονομή χρυσού δίσκου έρχεται με τη μορφή …μαντινάδας, οπωσδήποτε σου κινεί το ενδιαφέρον να παρευρεθείς στην εκδήλωση. Έτσι βρεθήκαμε την Τετάρτη 3 Μαρτίου το βράδυ στο κρητικό κέντρο Κονάκι στο Γκάζι. Αφορμή η απονομή χρυσού δίσκου στο Νίκο Ζωιδάκη για την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Όμορφη Παρέα», ένα διπλό άλμπουμ, ζωντανή ηχογράφηση στο κέντρο «Κρητικό Κονάκι» τον περασμένο χειμώνα. Ο τιμώμενος καλλιτέχνης βρισκόταν ήδη στο κέντρο από πολύ νωρίς. Χαμογελαστός και ευδιάθετος δεχόταν συγχαρητήρια, συζητούσε με τον κόσμο και χαιρετούσε γνωστούς και φίλους που γέμιζαν σιγά σιγά το χώρο, την ίδια ώρα που από τα ηχεία του κέντρου ακουγόταν o «χρυσός» live δίσκος.

Λίγο πριν τις 23.00 οι συνεργάτες μουσικοί του Νίκου Ζωιδάκη ανέβηκαν στην πίστα με σκοπό να προθερμάνουν τον κόσμο, για να τους ακολουθήσει μετά από λίγα λεπτά και ο ίδιος με τη λύρα του. Μετά από κάποια τραγούδια, το λόγο πήρε η κ. Έφη Κανελλοπούλου, διευθύντρια της δισκογραφικής εταιρείας LYRA. Απολογούμενη γιατί δεν κατάφερε μέσα σε δύο εβδομάδες να σκεφτεί μια μαντινάδα για το καλωσόρισμα, σαν αυτές που ο Ζωιδάκης σκαρώνει άνετα σε …δύο λεπτά, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην απονομή. Συνέχισε λέγοντας πως κανένας τίτλος σε δίσκο του Ζωιδάκη δεν είναι τυχαίος, καθώς μέσα σε μία βραδιά η “όμορφη παρέα” των μουσικών δημιούργησε και αποτύπωσε σε ζωντανή ηχογράφηση το πρόγραμμα στο Κονάκι, που ο κόσμος αγκάλιασε τόσο ζεστά.

Κατόπιν ζήτησε από τον παρουσιαστή Νίκο Παπαδάκη να κάνει την απονομή του δίσκου στο Νίκο Ζωιδάκη. Εκείνος αφού έδωσε θερμές ευχές για πλατινένιους και διπλά πλατινένιους δίσκους απέφυγε κι αυτός τις μαντινάδες, αφήνοντας τις στον ειδικό, για να λάβει ένα εμπνευσμένο δίστιχο σχετικά με το όνομα των δύο Νικολάδων «Απου ‘χει αρσενικό παιδί και δεν το βγάλει Νίκο / καλλιά να πιάσει τα βουνά να παίζει των περδίκων»!

Χρυσούς δίσκους έλαβαν επίσης οι μουσικοί που παίζουν με το Νίκο Ζωιδάκη και συμμετείχαν στην ζωντανή ηχογράφηση: Γιάννης Σεισάκης, Σπύρος Πατάπης, Διονύσης Αθανασάκης, Μανώλης Νικολουδάκης και Παναγιώτης Σφακιανάκης, καθώς και οι στιχουργοί Γιάννης Θεοδωράκης και Βασίλης Σγουράκης.

Λίγο πριν ξαναπιάσει στα χέρια του τη λύρα, ο Νίκος Ζωιδάκης ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τη δισκογραφική του εταιρεία, τους συνεργάτες του, καθώς και όλο τον κόσμο που ακόμα μία φορά τίμησε την προσπάθειά αυτού και των συνεργατών του.

Στη συνέχεια το γλέντι άναψε με τρελές δοξαριές, κρητικά εδέσματα, κρασί, ρακί και πολύ κέφι. Μεταξύ αυτών που τίμησαν τον Νίκο Ζωιδάκη και δέχτηκαν τα πειράγματά του μέσα από αυτοσχέδιες μαντινάδες, ήταν ο Βασίλης Καρράς, ο Αντύπας, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Χάρης Κωστόπουλος, ο Ηλίας Μπενέτος, ο Κώστας Αποστολάκης, ο Μιχάλης Ιατρόπουλος και ο Χρήστος Νέζος.

Ο κόσμος στο Κονάκι έγινε για άλλη μια βραδιά μια «όμορφη παρέα» με πολύ χορό και τραγούδι. Άλλωστε είναι γνωστό το σύνθημα του Νίκου Ζωιδάκη: «Ζωή δεν είναι να ξυπνάς να τρως να θέτεις πάλι / ζωή ’ναι να ’σαι ξυπνητός οντέ κοιμούνται οι άλλοι»!!!

Περισσότερες φωτογραφίες από την απονομή

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here