4/7/2014
www.musiccorner.gr

O Δημήτρης Παπαδημητρίου σχεδίασε και ερμηνεύει με την ορχήστρα του ένα πρόγραμμα ειδικά αφιερωμένο σε όσους δέθηκαν στο κατάρτι της Αθήνας και αψήφησαν τις Σειρήνες του Καλοκαιριού, για μια Αθήνα μουσική!

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μας καλεί την Πέμπτη 17 Ιουλίου, στις 9:00 το βράδυ, στον πιο μουσικό κήπο της Αθήνας, για να ακούσουμε τα πιο σημαντικά του τραγούδια ερμηνευμένα από μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού σε μια πολύ σπάνια συνεύρεση: Φωτεινή Δάρρα, Γιώργος Μαργαρίτης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Φλωράκης. Με κάποιους από αυτούς συναντιέται καλλιτεχνικά για πρώτη φορά.

papadimitriou_2014_07_01

Διανύοντας μια πολυσχιδή πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής, ο Παπαδημητρίου, εκτός από ιδιαίτερα σημαντικά συμφωνικά έργα, θεατρική και κινηματογραφική μουσική, έχει καταθέσει και στο ελληνικό τραγούδι δίσκους και τραγούδια που από πολλούς θεωρούνται μεταξύ των σπουδαιοτέρων των τελευταίων τριάντα χρόνων. Στον Κήπο του Μεγάρου θα μας παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερά του τραγούδια, διανθισμένα και με νέες δημιουργίες –επιλογή από το CD που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε στίχους Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

Τραγούδια χαραγμένα στη μνήμη όλων, που δέθηκαν με τη ζωή μας και άφησαν τη σφραγίδα τους στις πρόσφατες δεκαετίες της εγχώριας μουσικής παραγωγής, μαζί με νέα τραγούδια, που σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση επιχειρούν να βρουν μια θέση στις καρδιές μας.

Στον Κήπο του Μεγάρου στήνεται μια μουσική γιορτή που ντύνει με νότες την ποίηση.Θα ακούσουμετα δημοφιλή «Στα ίδια μέρη», «Σ’ αγαπώ», «Φεύγα», «Λένη», «Αν είσαι πλάι μου», «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι» και άλλα, πάνω σε στίχους των: Καβάφη, Πολυδούρη, Ελύτη, Γκάτσου, Αναγνωστάκη, Κ. Ουράνη, Ρίλκε (μετ. Παλαμά), Γκανά, Καραγάτση, Καψάλη, Οδ. Ιωάννου, Γ. Γιαβάρα, Γ. Κορδέλλα, Α. Μητροπέτρου, Λ. Νικολακοπούλου, Κ. Φασούλα.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με τον Δημήτρη Βραχνό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here