26/9/2014
Γράφει η Κωνσταντίνα Δημοπούλου
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Με τη συναυλία της Γεωργίας Νταγάκη έκλεισε ο κύκλος των πολιτιστικών βραδιών του Δήμου Αμαρουσίου την Κυριακή 20/9/14 στο Αμαλίειο θέατρο. Ο κόσμος άρχιζε να μαζεύεται από τις οκτώ και ο χρόνος της αναμονής πέρασε ευχάριστα αφού οι υπεύθυνοι είχαν φροντίσει να ακούγονται γνωστές διασκευές από καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης ροκ σκηνής.

ntagaki_live_2014_09_009

Γύρω στις εννέα τα φώτα έσβησαν και οι κιθάρες άρχισαν να κουρδίζονται… Στη σκηνή ανεβαίνει ο Δημήτρης Λάππας και κάνει την αρχή παίζοντας ένα ορχηστρικό κομμάτι. Αμέσως μετά εμφανίζεται η Γεωργία Νταγάκη που ερμηνεύοντας το «Ρώτα τη νύχτα να σου πει» αφήνει άφωνο το κοινό και δημιουργεί μια υπέροχη αίσθηση για την εξέλιξη της βραδιάς. Συνέχισε λέγοντας πως με αυτή τη συναυλία κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος με πολλές καινούργιες συνεργασίες. Ερμήνευσε Ψαραντώνη («Έχω μια τίγρη μέσα μου») , Ξυδάκη («Βάλε μου να πιω») και πριν καλωσορίσει στη σκηνή τον Ορέστη Ντάντο έκλεισε με Παλαμά («Το γυμνό τραγούδι»).

ntagaki_live_2014_09_005

Παρέα με τον Ορέστη Ντάντο παρουσίασαν τρία καινούργια κομμάτια, “Θα ανατιναχτούμε”, “Ανακωχή” και “Αδικία”. Εμφανώς ενθουσιασμένοι και οι δυο κατάφεραν να μεταδώσουν την αύρα τους και στον κόσμο με τις ερμηνείες τους με αποκορύφωμα τη στιγμή που η Νταγάκη πάντρεψε κιθάρα με λύρα τραγουδώντας Σαββόπουλο («Άγγελος-Εξάγγελος»)!
Στο επόμενο τραγούδι θέλησε να πει δυο λόγια… Το έγραψε σε ηλικία 16 ετών και χαριτολογώντας ανέφερε πως πρέπει να ήταν πολύ ερωτευμένη για να σκεφτεί τέτοιους στίχους! Τόνισε πως το τραγούδι «Ότι ζητούσα να βρω» ήταν και εξακολουθεί να είναι από τα αγαπημένα της.
Από τις μουσικές της επιλογές δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ξυλούρης και γι’ αυτό και τραγούδησε με τη λύρα της το ριζίτικο «Στον ουρανό χορεύουνε”, νοσταλγώντας την πατρίδα όπως είπε χαρακτηριστικά.

ntagaki_live_2014_09_013_ntantos

Επόμενος καλεσμένος ο Σταύρος Σιόλας, ένας από τους συντελεστές στο νέο δίσκο της καλλιτέχνιδας, καθώς έχει συνθέσει το τραγούδι «ο Φόβος». Με τα «Διόδια» που ακολούθησαν η βραδιά απέκτησε κι άλλο χρώμα. Συγκινημένη από το ζεστό και δυνατό χειροκρότημα του κόσμου τραγούδησε ένα παλιό αλλά πολυαγαπημένο τραγούδι σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, τον «Άμλετ της Σελήνης». Λόγο έκανε και για έναν παλιό φίλο και συμμαθητή της το Δημήτρη Βαρελόπουλο, για τον οποίο ανέφερε πως γνωρίζονται χρόνια αφού υπήρξαν και συμμαθητές στο μουσικό γυμνάσιο και ανέφερε πόσο σημαντικός καλλιτέχνης είναι. Το τραγούδι «Με κυνηγά η θάλασσα» και το ριζίτικο «Όσο βαρούν τα σίδερα» τραγούδησαν οι δύο καλλιτέχνες.

ntagaki_live_2014_09_027_varelopoulos

Έπειτα από ένα δίλεπτο διάλειμμα ήρθε η ώρα και για τον επόμενο καλεσμένο, τον Αντώνη Μιτζέλο. Ξεσηκωτικός είναι η λέξη που μάλλον αντιπροσωπεύει τον γνωστό μουσικό! Θυμηθήκαμε μουσικές και τραγούδια από τους Τερμίτες, γελάσαμε με τις πετυχημένες ατάκες του και ερωτευτήκαμε με την ερμηνεία του στο τραγούδι «Φύλακας Άγγελος».

ntagaki_live_2014_09_034_mitzelos

Καθώς η συναυλία έφτανε στο τέλος της, ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης ευχαρίστησε την καλλιτέχνιδα για την όμορφη συναυλία και για το ότι εκείνη έκλεισε το Φεστιβάλ Πολιτισμού στο Μαρούσι. Το highlight όμως της βραδιάς, δεν το είχαμε δει ακόμα! Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Ελένη Βιτάλη. Η Γεωργία Νταγάκη την προσκάλεσε στη σκηνή για να πουν ένα τραγούδι μαζί. Η πρόσκληση έγινε φυσικά αποδεκτή και η αγαπημένη ερμηνεύτρια ανέβηκε στη σκηνή και συνοδευόμενη από τον αγαπημένο της συνεργάτη Δημήτρη Λάππα τραγούδησε με τον δικό της, γνώριμο και ξεχωριστό τρόπο, το “πάρε τα χνάρια μου”, που ακούστηκε πρώτη φορά από τη φωνή του θρυλικού Στέλιου Καζαντζίδη.

ntagaki_live_2014_09_050_vitali

Τελευταίος καλεσμένος ήταν ο Παναγιώτης Μάργαρης ο οποίος δεν έχασε καθόλου χρόνο και ευχαρίστησε την καλλιτέχνιδα λέγοντας πόσο σπουδαία είναι η δουλειά της. Πριν την ολοκλήρωση της εμφάνισής του ερμήνευσαν το κλασικό πλέον «Τα λόγια και τα χρόνια», του Γιάννη Μαρκόπουλου και του Μάνου Ελευθερίου…

«Το καράβι της φυγής», «o Ερωτόκριτος», «ο Καραγκιόζης» ένα θρακιώτικο παραδοσιακό τραγούδι και ένα μελοποιημένο ποίημα του Καββαδία ήταν αυτά που έκλεισαν την συναυλία.

«Σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γεωργία Νταγάκη και ευχαρίστησε τον κόσμο, τους συνεργάτες και τους φίλους που συμμετείχαν στο μουσικό αυτό γεγονός και ευχήθηκε καλό χειμώνα και καλή αντάμωση!

ntagaki_live_2014_09_044_margaris

Μετά το τέλος της συναυλίας είχαμε την ευκαιρία συναντήσουμε την Γεωργία και να μας μιλήσει για την συγκεκριμένη βραδιά και για τα σχέδια της:

MusicCorner: Παρατηρήσαμε πως οι συντελεστές που συμμετέχουν στον καινούργιο δίσκο σου «ο Φόβος» ήταν καλεσμένοι σήμερα στη συναυλία.
Γεωργία Νταγάκη: Ακριβώς, ήταν ουσιαστικά για μας σήμερα μία γιορτή αυτή η συναυλία γιατί όπως είπα στην έναρξη της παράστασης κλείνει ένας κύκλος της προετοιμασίας μας και έκδοσης του δίσκου μας από τη γερμανική εταιρία monopol records και ουσιαστικά γιορτάζουμε τη κυκλοφορία αυτού του δίσκου παρέα με τους δημιουργούς του, εκτός του Παναγιώτη Μάργαρη που ήρθε εδώ σαν φίλος και παλιός συνεργάτης. Οι υπόλοιποι μου χάρισαν όμορφα τραγούδια και σήμερα μοιραστήκαμε στιγμές του δίσκου μαζί. Ουσιαστικά σήμερα είναι η αρχή των χειμερινών παραστάσεων σε εξωτερικό και Ελλάδα.

MusicCorner: Οι συναυλίες που θα γίνουν το χειμώνα θα ξεκινήσουν από το εξωτερικό;
Γεωργία Νταγάκη: Ναι. Έχουμε ένα μικρό κύκλο συναυλιών στο εξωτερικό από τέλη Οκτώβρη μέχρι τις αρχές Νοέμβρη και έπειτα γυρνάμε εδώ. Στα πλάνα μας είναι και μια παρουσίαση του δίσκου στη Θεσσαλονίκη καθώς και παραστάσεις και στη συμπρωτεύουσα αλλά και στην Αθήνα.

ntagaki_live_2014_09_058

MusicCorner: Άκουσα επίσης πως ετοιμάζεσαι να γράψεις μουσική για την ταινία “Ομερτά” που είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου. Αυτό πως προέκυψε;
Γεωργία Νταγάκη: Είναι κάτι το οποίο δεν είχα κάνει ποτέ και με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Έχω συμμετάσχει βέβαια σαν μουσικός σε δίσκους και soundtracks και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και με σπουδαίους συνεργάτες όπως με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και νομίζω ότι αφού το κομμάτι της σύνθεσης έχει αρχίσει να με απασχολεί περισσότερο, θα είναι μια ευκαιρία για μένα να ντύσω μουσικά μια ταινία. Αισθάνομαι πως είναι μια πολύ δημιουργική περίοδος για μένα…

MusicCorner: Για να κλείσουμε ήθελα να μου πεις δύο λόγια και για τη σημερινή συναυλία…
Γεωργία Νταγάκη: Ήταν πολύ ωραία η βραδιά… Είχα τη χαρά να γιορτάσω την έκδοση του δίσκου μου με τους συνεργάτες μου, αλλά και πολλούς φίλους και φυσικά με τον κόσμο που δημιούργησε ένα πολύ όμορφο και ζεστό κλίμα. Θα ήθελα να σταθώ στη παρουσία της Ελένης Βιτάλη που με συγκίνησε ιδιαίτερα, γιατί ήρθε εδώ μας άκουσε και μας στήριξε!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here