16/5/2014
www.musiccorner.gr

Οι Έμμονο Γκρίζο είναι μία μπάντα από την Ελευσίνα, γνωστή ήδη στο ελληνικό rock κοινό. Η Final Touch ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της με τους Έμμονο Γκρίζο παρουσιάζει ένα κομμάτι από τη τελευταία δισκογραφική τους δουλειά “Βραδύτητα”.

To τραγούδι έχει τίτλο «Η δίψα» και τους στίχους, καθώς και τη μουσική έχει γράψει ο τραγουδιστής της μπάντας Μπάμπης Τζανιδάκης. Το κομμάτι μας ταξιδεύει σε παλιά ροκ ακούσματα, και οι στίχοι του τραγουδιού είναι ταυτόχρονα ευαίσθητοι και δυναμικοί!

Οι Έμμονο Γκρίζο επιστρέφουν για να μας θυμίσουν την πρόσφατη δουλειά τους, αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος  για την κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2014!

Τους Έμμονο Γκρίζο απότελούν ο Μπάμπης Τζανιδάκης στην κιθάρα και τη φωνή, ο Χάρης Γερουλάκης στο μπάσο και τα φωνητικά και ο Αντώνης Ασπρόπουλος στα τύμπανα.

cd_emmono_gkrizo_2014

Λίγα λόγια για τους Έμμονο Γκρίζο

Οι Έμμονο Γκρίζο είναι μία rock μπάντα με βάση το alternative/grunge και με επιρροές από την εγχώρια ροκ μουσική σκηνή. Δημιουργήθηκαν το 2004 από τον Μπάμπη Τζανιδάκη.
Η μουσική διαδρομή του Μπάμπη ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90′ όπου συμμετείχε σε διάφορα σχήματα της Ελευσίνας μέχρι να δημιουργήσει τους Έμμονο Γκρίζο και να εκφράσει καλύτερα τις μουσικές του ανησυχίες αναλαμβάνοντας για πρώτη φορά καθήκοντα τραγουδιστή, “αναγκαστικά” όπως λέει και ο ίδιος. Έτσι μπόρεσε να επικοινωνήσει καλύτερα το ποιητικό στοιχείο που διατρέχει τους στίχους του.

Ο Χάρης και ο Αντώνης όντας αδερφικοί φίλοι, έχουν διαγράψει κοινή πορεία στη μουσική από το 1990 και έχουν παίξει μαζί σε σχήματα όπως οι Krama, Fire Vanadium και Εξόριστοι, ανάμεσα σε άλλα. Η πολύχρονη συνύπαρξή τους έχει σαν αποτέλεσμα να αποτελούν πια ένα αδιάσπαστο rhythm section που χτίζει γερά τα θεμέλια του ήχου της μπάντας.
Οι πειραματισμοί δεν λείπουν ποτέ από τις συνθέσεις τους και σε αυτό το πλαίσιο έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά με τον Ross Daly, τον Αποστόλη Κοσκινά (C:Real) και καλλιτεχνικά με τον Σπύρο Κουδουνά (Visual Vibe Project) και τον Γιάννη Σμέρο (performer-street artist).

Οι Έμμονο Γκρίζο έχουν 3 κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους: “ΓΕΥΣΗ” το 2006, “ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ” το 2010 και “ΒΡΑΔΥΤΗΤΑ” το 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here