“Χορέψτε! Χορέψτε! Κάποιος φωνάζει απ´ το υπόγειο κραδαίνοντας ένα παπούτσι αχρησιμοποίητο

Ο Γιώργος Στεφανακίδης (Chromatic Sequence) και η ηθοποιός/performer Εβελίνα Αραπίδη παρουσιάζουν τη μουσική – ποιητική performance Κήποι όπου συναντούν 12 electro poems/τραγούδια…

“Can we live without our names/breathing darkness day by day?
Can we smile while all our games/and our toys are smashed away?”

πέφτουν πάνω σε ερωτήσεις – γρίφους…
“Τι κοινό έχουν ένα ρόδι που μουγκρίζει κι ενα βόδι που ροδίζει;”

και μας συμπαρασύρουν στην περιπλάνησή τους…
“Θα περπατήσω και σήμερα προς τους κήπους. Θα ρωτήσω κάθε περαστικό πού είναι ο δρόμος που βγάζει στη χρυσή τους πύλη.”

stefanakidis_arapidi_2015_02_01

Λίγα λόγια για τους συντελεστές

Γιώργος Στεφανακίδης
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1979. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος Κλασικής Κιθάρας. Το 2007 έφτιαξε το μουσικό-θεατρικό σχήμα Chromatic Sequence και μέσα από κει άρχισε να συνδυάζει τις καταβολές του. Κλασσική μουσική, ηλεκτρονικό hype, λέξεις και θέατρο μπήκαν στην ίδια δημιουργική μήτρα και γέννησαν τρεις δίσκους (7 μέρες μακριά, Allou Fun Dark, Belle Époque) και πέντε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις (7 μέρες μακριά, Allou Fun Dark, Belle Époque, κήποι, Νιόβη). Συνεχίζει να συνθέτει και να γράφει.

Εβελίνα Αραπίδη
Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Δεκεμβρίου του 1974. Είναι απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν και τελειόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1995, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο και διάφορες ομάδες και θιάσους του ελεύθερου θεάτρου, σε σκηνοθεσίες των: Μ. Κουγιουμτζή, Γ. Λαζάνη, Ν. Χατζηπαππά, Ν. Διαμαντή, Γ. Κακλέα, Γ. Κοντραφούρη, Χ. Λύγκα, Τ. Λύγαρη, E. Andre Gonzales, Λ. Κονιόρδου, Ε. Παπακωνσταντίνου, Γ. Στεφανακίδη. Είναι μέλος της ομάδας “Ευτοπία” την οποία δημιούργησε μαζί με την Ίριδα Χατζηαντωνίου και τον Βαγγέλη Ρόκκο και performer στους Chromatic Sequence. Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες: Μητριαρχία του Ν. Κορνήλιου, Το Παλαιοπωλείο της Οδού Ruth Kjaer της Α. Σιώκου, Ο Αρσιβαρίστας και ο Άγγελος της Ε. Αλεξανδράκη, Ελεάτης Ξένος του Δ. Θέου, Ο Χορός των Νεκρών Ρόδων του Γ. Αιόλου και στην τηλεοπτική σειρά Οι μάγισσες της Σμύρνης του Κ. Κουτσομύτη. Δανείζει τη φωνή της σε αφηγήσεις ντοκιμαντέρ και σε μεταγλωττίσεις ταινιών κινουμένων σχεδίων. Συνεχίζει να παίζει και να παίζει.

Σύλληψη, κείμενο, στίχοι, μουσική, live performance: Γιώργος Στεφανακίδης | Ερμηνεία: Εβελίνα Αραπίδη

Παρασκευή 13 Μαρτίου & Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015  | 21:00 |
είσοδος: 8 €, μειωμένο εισιτήριο: 5 € (κάρτα ανεργίας, κάρτα Σ.Ε.Η.)

διάρκεια: 70 λεπτά | κρατήσεις: 213.00.40.496. / 69.45.34.84.45

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: 213 0040496

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here