Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηραφαηλίδης
k.chatzirafailidis@musiccorner.gr
2/2/2010
www.musiccorner.gr

 

Χτες ολοκληρώθηκε η τελετή των μουσικών βραβείων Grammy, των σημαντικότερων βραβείων στην σημερινή μουσική βιομηχανία. Όπως αναμενόταν, η R’n’B diva, Beyonce απέσπασε τα περισσότερα αγαλματίδια, συνολικά 6, στις παρακάτω κατηγορίες : “Song Of The Year”, “Best Female Pop Vocal Performance”, “Best Female R&B Vocal Performance”, “Best Traditional R&B Vocal Performance”, “Best R&B Song”, και “Best Contemporary R&B Album”, δικαιώνοντας όσους πίστευαν πως το 2009 ήταν η χρονιά της! Εξίσου πολλά βραβεία απέσπασε και η νεαρή Taylor Swift, συμπεριλαμβανομένου αυτού του album της χρονιάς, το οποίο από πολλούς θεωρείται ως το σημαντικότερο βραβείο και αποτελεί όνειρο για την καριέρα κάθε καλλιτέχνη. Στους μεγάλους νικητές συμπεριλαμβάνονται οι καταπληκτικοί Kings Of Leon και οι The Black Eyed Peas (3 βραβεία έκαστος) αλλά και η εκκεντρική Lady GaGa όπου κέρδισε σε 2 κατηγορίες, σε όσες δηλαδή και ο Eminem. Όσο αφορά το καλύτερο ροκ δίσκο της χρονιάς, νικητές αναδείχτηκαν οι Green Day.

 
 

Beyonce

H πιο δυνατή στιγμή στην τελετή ήταν το αφιέρωμα που έγινε στον Michael Jackson, ο οποίος ήταν ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες των Grammys αφού είχε αποσπάσει πολλά βραβεία για τις καταπληκτικές δουλειές του.

Για να δείτε ολόκληρη την λίστα με τους νικητές, αλλά και τους υπόλοιπους υποψηφίους σε κάθε κατηγορία, κάντε κλικ εδώ : http://www.grammy.com/nominees 

Ύστερα από την αποχώρηση του Noel Gallagher από τους Oasis, πολλά ακούγονται. Από κυκλοφορία νέου δίσκου μέχρι και πλήρη διάλυση του συγκροτήματος. Οι τελευταίες δηλώσεις του Liam Gallagher όμως, βάζουν τα πράγματα στην θέση τους …κατά κάποιο τρόπο. Σύμφωνα με τον Liam λοιπόν, το συγκρότημα θα συνεχίσει να δουλεύει πίσω από το ίδιο όνομα, παρόλο που ο Noel αποχώρησε και μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται με νέο υλικό το οποίο θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2010!

Αφοι Gallagher!

«Έχουμε όλα τα τραγούδια έτοιμα και δεν πρόκειται να το καθυστερήσουμε» δήλωσε ο Liam, ο οποίος έχει ακόμη στην ομάδα του τα υπόλοιπα μέλη των Oasis, Gem Archer και Andy Bell. “Για την ώρα δεν χρησιμοποιούμε το όνομα Oasis, αλλά αν δεν βρούμε κάποιο καλύτερο μέχρι την κυκλοφορία του δίσκου, θα επιστρέψουμε σε αυτό. Δεν πρόκειται να μας δώσω ένα γελοίο όνομα μόνο και μόνο επειδή ‘έτσι πρέπει’» συνεχίζει ο Liam. Στην συνέχεια, αφού ξεκαθαρίζει πως στο εξής δεν θα παίζουν τραγούδια που έγραψε ο Noel στα live τους, ο Liam τόνισε πως δεν έχει μιλήσει με τον αδερφό του πρόσφατα και πως σε περίπτωση που έχει στο μυαλό του να επιστρέψει αν δεν προχωρήσει το σχέδιο με την solo καριέρα του όπως προσδοκεί, θα βρει την πόρτα …κλειστή!

«Θα είμαι πάντα ‘απασχολημένος’ όταν μου τηλεφωνεί» λέει συγκεκριμένα. Το μόνο σίγουρο είναι πως με όλο αυτό το …μπέρδεμα, οι fans των Oasis έχουν απογοητευτεί πλήρως, αφού οι περισσότεροι είναι της άποψης πως το group δεν θα έχει την ίδια ποιότητα πλέον χωρίς τον Noel και θεωρούν πως δεν θα πρέπει να συνεχίσουν με το ίδιο όνομα, αφού ένας από τους δύο Gallagher θα είναι πλέον απών.

Οι MGMT, ύστερα από τον υπερβολικά επιτυχημένο πρώτο τους δίσκο, δουλεύουν πάνω στον δεύτερό τους ο οποίος, σύμφωνα με τα μέλη του συγκροτήματος δεν θα έχει κυκλοφορίες singles! Ενάντια στην νέα τάση της μουσικής βιομηχανίας που θέλει τους καλλιτέχνες να κυκλοφορούν ως singles τα κομμάτια που θεωρούνται καλύτερα ή απλά αυτά με τις καλύτερες προδιαγραφές για να γίνουν hits, οι MGMT ενδιαφέρονται περισσότερο να δημιουργήσουν ένα ‘μουσικό σύνολο’ παρά ένα δίσκο όπου τα 3 ή 4 κομμάτια (τα singles) θα ακούγονται στο ραδιόφωνο και θα γίνουν ευρέως γνωστά με τα υπόλοιπα κομμάτια να παραμείνουν στην αφάνεια.

 
 

MGMT

«Προτιμούμε ο κόσμος να ακούσει τον δίσκο σαν ένα σύνολο και μέσα από αυτό να ξεχωρίσει μόνος του ποια κομμάτια είναι τα καλύτερα για αυτόν, παρά να περιοριστεί σε αυτά που του επιβάλλουν να ακούσει η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο».

Εκπληκτικά ενδιαφέρουσα η ιδέα τους και μακάρι να την ακολουθήσουν και άλλα συγκροτήματα ώστε να αρχίσουν επιτέλους να ακούγονται ολοκληρωμένες οι δουλειές των καλλιτεχνών. Μένει μόνο να δούμε πως θα αντιδράσει το κοινό τους σε μία τέτοια απόφαση. Και φυσικά ελπίζουμε να κυκλοφορήσουν videos, από αυτά τα υπέροχα που μας έχουν συνηθίσει (Kids, Electric Feel, Time To Pretend).

 Νέες κυκλοφορίες

Yeah Yeah Yeahs – Skeletons

  

To Skeletons είναι τελικά το τρίτο single των Yeah Yeah Yeahs από το καταπληκτικό album τους, ‘It’s Blitz!’. Πρόκειται για ένα πιο απαλό κομμάτι που αποτελεί την ‘ήρεμη δύναμη’ του δίσκου. Μετά από το σαρωτικό ‘Zero’ και το ακαταμάχητο ‘Heads Will Roll’, η αλήθεια είναι πως το τρίτο single έπρεπε να είναι κάπως πιο …low profile. Παρόλα αυτά, το Skeletons έχει αυτό το ιδιαίτερο γνώρισμα των ΥΥΥs που αγαπήσαμε σε τραγούδια όπως το ‘Y Control’ και φυσικά το ‘Maps’ και, οτιδήποτε θυμίζει το ‘Maps’ δεν μπορεί παρά να είναι υπέροχο!

Αστέρια : 4,5/5

 ———

Kasabian – Vlad The Impaler

Το νέο single των πολυαγαπημένων Kasabian ακούει στο όνομα ‘Vlad The Impaler’. Μπορεί το πρώτο single (‘Fire’) από αυτήν την era να απογοήτευσε τους fans, αλλά αυτά που ακολούθησαν ήταν σίγουρα ‘on fire’. Το ‘Vlad The Impaler’ είναι ένα κλασσικό Kasabian κομμάτι που όμως δεν είναι καθόλου συνηθισμένο ή βαρετό. Δυναμικό και επιθετικό και γενικά αρκετά ικανοποιητικό για τέταρτο single

Αστέρια : 3,5/5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here