Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του «Χαμάμ», η Γλυκερία μάς καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι για δυο ξεχωριστές βραδιές, όπου θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες του ρεμπέτικου τραγουδιού.

Στον Βαγγέλη Παπάζογλου (Παρασκευή 8/11) & στον Κώστα Σκαρβέλη (Παρασκευή 15/11), σε επιμέλεια του Στέλιου Φωτιάδη.

Ο Βαγγέλης Παπάζογλου (Κάτω στα λεμονάδικα, Πέντε χρόνια δικασμένος, Η μπαμπέσα) ήταν ένας απο τους κορυφαίους προπολεμικούς ρεμπέτες. Αυτοδίδακτος μουσικός, ο οποίος συνθέτει ανεπανάληπτες και πρωτότυπες μελωδίες που χαρακτηρίζουν το έργο του από την πρώτη κιόλας ενασχόληση του με τη μουσική. Τη βραδιά θα προλογίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας.

Ο Κώστας Σκαρβέλης, (Τράβα ρε μάγκα και αλάνι, Το γλυκό φιλί, Μη μου λες γιατί ξεχνάω) ήταν ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής της εταιρείας Columbia. Ξεκίνησε παίζοντας όλα τα είδη μουσικής, αφοσιώθηκε όμως στο ρεμπέτικο κάνοντας μεγάλες συνεργασίες τόσο ως μουσικός όσο και ως τραγουδιστής. Τη βραδιά θα προλογίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια λαïκά – έντεχνα και παραδοσιακά, από το πλούσιο ρεπερτόριο της μεγάλης ερμηνεύτριας. Συμμετέχει ο Θοδωρής Μέρμηγκας και μία ορχήστρα αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς.

Παρασκευή 8 & 15 Νοεμβρίου
Στις 10μμ

Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα
(100 Μέτρα από τον σταθμό ηλεκτρικού Άνω Πετραλώνων)
Τηλ. κρατήσεων: 210 3421212

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here