25/11/2011
Γράφει η Κατερίνα Ευσταθίου
Φωτογράφηση: Θανάσης Μαϊκούσης
www.musiccorner.gr

Περπατώντας στο άλσος κοντά στο Μπάντμιντον, στους μείον εκατόν ογδόντα βαθμούς κελσίου! Μαζί με έναν φίλο από την Καλιφόρνια που με άκουγε να σιχτιρίζω μισά ελληνικά μισά αγγλικά, το κρύο, τον καιρό, το άλσος, τη φύση, τον αέρα, τα πεζοδρόμια… υπήρχε γκρίνια λοιπόν…

Μπαίνω τρέχοντας στο χώρο variette όπου συνέβαινε το show.

O Παντελής Αμπαζής μαζί με δύο “λαϊκά κορίτσια” όπως τα αποκάλεσε, ξεκίνησε καυτηριάζοντας τα πάντα με κύριο άξονα το τραγούδι του.

Δεν είχα ξαναβρεθεί σε ανάλογο show και έριξα μια ματιά στο χώρο ο οποίος ήταν ζεστός και ταίριαζε απόλυτα με την παραδοξότητα αυτού που βλέπαμε.

Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια, όχι άλλες κουλτουριάρες στο καφέ Ιανός, Ρωσίδες με ντόπια παντρεμένα αγόρια, εξωτικές υπάρξεις από τη Νιγηρία κατευθείαν στην Ευριπίδου, Λάθη, Πάθη, Εμμονές, Ελληνικά Κολλήματα, ήταν μερικές από τις αναφορές του Αμπαζή με άκρως πιπεράτο χιούμορ μετά μουσικής…

Και όλα αυτά κάνοντας όλους εμάς, το κοινό, μια παρέα με τους καλλιτέχνες.

Στην συνέχεια, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μπαίνει στην σκηνή και συμμετέχει με την θεατρική του αύρα στο show μαζί με την βραχνή φωνή και τη γνώριμη μορφή του Γιάννη Μποσταντζόγλου.

Μας τραγούδησαν και αυτοί μαζί με τον Αμπαζή. Κομμάτια που ακούσαμε: 7 Τραγούδια θα σου πω, του Βοτανικού ο Μάγκας, Ένα βράδυ στην Καστέλα, Ντεμοντέρνο, Μισοφόρια, το Αγόρι μου… Και όλα αυτά ερμηνευμένα με άκρως θεατρική διάθεση από τους Χαραλαμπίδη, Αμπαζή, και Μποσταντζόγλου.

Στην πορεία του show είδαμε τον Σίλα Σεραφείμ σε stand-up-comedy με έξυπνα κείμενα που έθιγαν το σεξ, το κάπνισμα, τις γυναίκες, τους άντρες, τους πολιτικούς, τους παντρεμένους και τι άλλο…; Την οικονομική κρίση η οποία παύει να είναι και μόνο οικονομική. Ανεξάντλητος με ποικίλες αναφορές …που το κοινό ενθουσιασμένο ανταποκρινόταν με γέλια. Επίσης ορισμένοι τολμηροί απαντούσαν στις ερωτήσεις που έκανε στο κοινό.

Έχει κι άλλο…

Εναλλαγή κομματιών από τον Αμπαζή και τα λαϊκά κορίτσια, ένα συνονθύλευμα από μπουζούκια, swing, jazz, ρεμπέτικα…! To “padam padam” της Piaf ελληνοποιημένο σε … “Mαντάμ Μαντάμ” , ο Θανάσης του Ζαμπέτα, η Σοφία Βέμπo, μια Ταμπακιέρα, η Λούλα, Η σοκολάτα και οι σοκολατολάγνοι… Όλοι… όλα… χωράνε σε αυτό το πολυδιάστατο μουσικοθεατρικό που μας έφερε όλους κοντά, γελάσαμε με τις ατέλειες μας (διότι έθιγε αρκετά έξυπνα διάφορα κοινωνικά θέματα) ενώ η παράσταση δείχνει ικανή να προσεγγίσει ευχάριστα, ακόμα και τους μη-λάτρεις του είδους.

Μιλήσαμε και δώσαμε συγχαρητήρια στους συντελεστές της παράστασης με τον Αμπαζή να μας απαντά παράδοξα ακόμα και off-stage, τον Ρένο Χαραλαμπίδη να προκαλεί ακόμα μια φορά με τις καλλιτεχνικές του “κινήσεις”, τον Μποσταντζόγλου με την ιδιαίτερη φωνή του και την πληθωρική του προσωπικότητα να δηλώνει ενθουσιασμένος με το “όλο θέμα” και τον Σίλα Σεραφείμ να μας αφήνει νωρίς – νωρίς για το οικογενειακό καθήκον κάνοντάς μας μία ακόμα σουρεάλ δήλωση…

Θα ξαναπήγαινα άνετα…!

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here