Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
25/9/2010
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας Eurovoice)

Έπρεπε τελικά ν’ ακούσουν τα …«εξ’ αμάξης» για να παρουσιάσουν μια αξιοπρεπέστατη βραδιά οι υπεύθυνοι του Eurovoice, τη δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, στις 24 Σεπτεμβρίου. Το αίσθημα της …«απογοήτευσης» που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς, διαδέχθηκε η ικανοποίηση όλων όσων βρέθηκαν στο Αθηνών Αρένα (που ήταν πολύ πιο γεμάτο αυτή τη φορά από κόσμο) ότι όλα κύλησαν ομαλότερα, χωρίς απρόοπτα (δυσάρεστα) και χωρίς λάθη. Όλες οι πλευρές, διοργανωτές, διαγωνιζόμενοι και κοινό έμειναν ευχαριστημένοι από την έκβαση της βραδιάς και φυσικά απέκτησαν τελικά αισιοδοξία για το μέλλον αυτού του διαγωνισμού τα επόμενα χρόνια. Απρόοπτα συνέβησαν, αλλά μόνο ευχάριστα ευτυχώς, για τα οποία όμως θα σας μιλήσουμε παρακάτω, αφού το Music Corner ήταν φυσικά εκεί και τα είδε όλα!!!

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα απ’ την αρχή! Η Pamela Anderson και ο Eric Serra, ήταν και πάλι οι παρουσιαστές της βραδιάς, οι οποίοι σε αντίθεση με τη πρώτη βραδιά, ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και στα λόγια τους και στο σύνολο της παρουσίασης τους. Η Pamela εμφανίστηκε με μια ολόχρυση τουαλέτα και πραγματικά ήταν εντυπωσιακή. Οι δυο παρουσιαστές καλωσόρισαν τον κόσμο και έπειτα παρουσίασαν στη σκηνή τους διαγωνιζόμενους της βραδιάς, τους υπόλοιπους 15 κι έπειτα όλοι άρχισαν ένας-ένας να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους. Οι χώρες που διαγωνίστηκαν τη 2η μέρα ήταν: Ισραήλ, Σερβία, Ισπανία, Λευκορωσία, Αυστρία, Δανία, Ρωσία, Ελβετία, Νορβηγία, Εσθονία, Αλβανία, Αγγλία, Γαλλία, Σλοβενία και Κύπρος.

Κατά γενική ομολογία τα τραγούδια που ακούστηκαν αυτή τη βραδιά ήταν πολύ ωραιότερα και ανώτερου επιπέδου απ’ αυτά που είχαν ακουστεί την προηγούμενη. Ανάμεσα σ’ αυτά ξεχωρίσαμε το τραγούδι της Ρωσίας (ένα beat που ξεσήκωσε πολύ το κοινό και άρεσε και ο ερμηνευτής του), το τραγούδι της Αγγλίας με την Μαρλέν Αγγελίδου (που την γνωρίσαμε μέσω του ελληνικού girlband Hi5 πριν από κάποια χρόνια) και το οποίο απέσπασε δυνατό χειροκρότημα απ’ το κοινό, η μπαλάντα της Γαλλίας με τους τρίδυμους τραγουδιστές (!) και φυσικά το τραγούδι της αγαπημένης Κύπρου που το ερμήνευσε το συγκρότημα The Secret, που ήταν μια τρυφερή μπαλάντα. Βέβαια, δεν έλειψαν και κάποια κρούσματα κιτς, στο ντύσιμο κυρίως, όπως για παράδειγμα αυτό της εκπροσώπου της Δανίας..!!!!

Φυσικά, το highlight της βραδιάς, πέρα από την ανακοίνωση του νικητήριου τραγουδιού, ήταν η εμφάνιση του Enrique Iglesias, που για καλή μας τύχη δεν …«την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» από το διαγωνισμό όπως είχαν κάνει νωρίτερα η Anastasia και ο Σάκης. Ο Enrique ανέβηκε στη σκηνή κανονικά και ερμήνευσε μέσα σε παρατεταμένο χειροκρότημα και ουρλιαχτά των θαυμαστριών του, τέσσερα τραγούδια του («Heartbeat», «Tired of being sorry», «Hero» και «I like it»). Ποιο ήταν το clue της βραδιάς και της εμφάνισης του Enrique;; Μα φυσικά, το φιλί στο στόμα που έδωσε σε μια θαυμάστριά του που είχε ανέβει στη σκηνή όταν ερμήνευε το τραγούδι του «Hero», προς μεγάλη έκπληξη όλων μας που παρακολουθούσαμε όσα συνέβαιναν εκεί!

Η βραδιά έκλεισε με την ανακοίνωση του μεγάλου νικητή του φετινού Eurovoice, που δεν ήταν άλλος από την Κύπρο! Οι “The Secret” στους οποίους συμμετέχει πλέον και η γνωστή από τη solo πορεία της Φλώρα Θεοδώρου, ήταν ήδη πάνω στη σκηνή μαζί με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους και των δυο βραδιών, παρέλαβαν τις ανθοδέσμες τους και ευχαρίστησαν όσους τους στήριξαν. Το έπαθλο του νικητή ήταν ένα συμβόλαιο με διεθνή δισκογραφική εταιρεία, αλλά και 100.000 ευρώ! Τέλος, οι δυο παρουσιαστές ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν σ’ αυτόν το διαγωνισμό, αλλά και την Ελλάδα για την υπέροχη όπως είπαν φιλοξενία!

Αποκλειστικές φωτογραφίες από τη δεύτερη μέρα του Eurovoice

Stage – Pamela Anderson & Eric Serra
Israel – Doro-Doron Eitan
Serbia – Duo Moderato
Spain – Demiserables
Belarus – Berta
Austria – Tafkanik
Denmark – Pil
Russia – Alexander Lominskiy
Switzerland – Loraine & The Toy Soldiers
 
Norway – Bjorn Lislegaard
Estonia – Dominanta
Albania – Altin Goci
United Kingdom – Marlain Angelides
France – 3nity Brothers
Slovenia – Jerry & Blueberry
Cyprus – The Secret
       
Show Enrique Iglesias
Finale
Winner time…!
After the event
   

——————–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here