23/9/2010
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
www.musiccorner.gr

Λίγες ώρες μας χωρίζουν απ’ την έναρξη του μουσικού διαγωνισμού Eurovoice και τα πάντα είναι έτοιμα για να δεχθεί η σκηνή του Αθηνών Αρένα όλους τους καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη που θα διαγωνιστούν το βράδυ της 23ης και της 24ης Σεπτεμβρίου. Όλες τις τελευταίες εξελίξεις και πληροφορίες τις ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Μίλτος Καρατζάς στην τελευταία συνέντευξη τύπου πριν από την πρώτη μεγάλη βραδιά, σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μια συνέντευξη που τελικά ήταν άκρως επεισοδιακή και με πολλές αναπάντεχες εξελίξεις! Το Music Corner εννοείται ότι ήταν εκεί και σας τις μεταφέρει…

Η ώρα έναρξης της συνέντευξης είχε οριστεί για τη 1 το μεσημέρι, αλλά τελικά ξεκίνησε μια ώρα μετά, κυρίως λόγω των επεισοδίων που συνέβαιναν στο κέντρο της πόλης την ίδια ώρα και καθυστέρησαν κάποιους από τους ομιλητές να έρθουν εγκαίρως. Μια από τις αιτίες που κάπως καθυστέρησαν επίσης την έναρξη, ήταν και το γεγονός ότι πολλοί φωτογράφοι έφυγαν από το χώρο της συνέντευξης, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχαν ένα συγκεκριμένο τύπο φλας («ρινγκ φλας») που απαιτούσε να έχουν η Pamela Anderson, γιατί έτσι της έχουν πει ότι δεν φαίνονται οι όποιες ατέλειες στο πρόσωπό της! Αυτό φυσικά προκάλεσε δυσαρέσκεια στους παρευρισκόμενους.

Γύρω στις 14.15, ο Μίλτος Καρατζάς, η Pamela Anderson, ο πρόεδρος του Eurovoice Eric Serra και ο Νίκος Νεοφύτου που είναι ο διευθυντής της  εταιρείας  που έχει τα δικαιώματα του Eurovoice, είχαν πάρει τις θέσεις τους στο πάνελ και η συνέντευξη τύπου ξεκίνησε. Ο Σάκης Ρουβάς που θα βρισκόταν κι εκείνος στο πάνελ δε παρεβρέθη, γιατί ακύρωσε τελικά την εμφάνισή του στο Eurovoice  κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή! Λεπτομέρειες θα σας πούμε παρακάτω…

Ο Μίλτος Καρατζάς πήρε το λόγο και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, αλλά και τους συνομιλητές του, λέγοντας ότι είναι μεγάλη του τιμή που βρίσκονται δίπλα του και ζήτησε συγγνώμη για την αργοπορία. Έπειτα ζήτησε από την κα Άντερσον να πάρει το λόγο και να πει δυο λόγια για την παρουσία της στον διαγωνισμό. Η γνωστή star δήλωσε μεταξύ άλλων πολύ χαρούμενη που βρισκόταν εδώ και θα παρουσιάσει αυτές τις δυο βραδιές και ότι το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε όλοι καλά!

Ο κος Νεοφύτου είπε ότι χαίρεται που ο διαγωνισμός αυτός γίνεται στην Ελλάδα, γιατί η χώρα μας είναι το κέντρο του πολιτισμού και ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στο να γίνει πραγματικότητα το πρώτο Eurovoice, από τους διοργανωτές μέχρι και τους διαγωνιζομένους. Στη συνέχεια, ο κος Καρατζάς ξαναπήρε το λόγο κι άρχισε να ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους και τους φορείς που βοήθησαν σημαντικά στη διοργάνωση και διάδοση του συγκεκριμένου αυτού διαγωνισμού, ο οποίος δήλωσε ότι εκτός των άλλων είναι και πολύ σημαντικός για την διαφημιστική προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τι διαφέρει το Eurovoice από τη Eurovision απάντησε: “Σε πολλά. Σκεφτείτε ότι και τα παιδιά της Eurovision (εννοεί το fan club) είναι δίπλα μας. Θα είναι και αύριο και μεθαύριο μαζί μας. Είναι ένας άλλος διαγωνισμός τραγουδιού το Eurovoice που έχει άλλα κριτήρια. Πρώτον διαφάνεια, δεύτερον δημοκρατικότητα και τρίτον πηγάζει μέσα από το Internet που είναι ο χώρος μέσα από τον οποίο κινείται και δραστηριοποιείται και ενημερώνεται η νεολαία”.

Στο τέλος ο κ. Καρατζάς επιβεβαίωσε τις φήμες περί αποχώρησης του Σάκη Ρουβά από τον διαγωνισμό και διάβασε στο κοινό την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η οργανωτική επιτροπή του Eurovoice, λέγοντας ότι λόγω κάποιων προβλημάτων που δε μπόρεσαν να λυθούν ο αγαπημένος τραγουδιστής αποχωρεί και δε θα εμφανιστεί. Αυτή η δήλωση προξένησε έκπληξη ακόμα και στην Pamela Anderson, η οποία δήλωσε ότι δεν το ήξερε από πριν και το έμαθε εκείνη την ώρα. Ωστόσο δεν έδειξε και να απογοητεύεται καθώς σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι έτσι κι αλλιώς τον Σάκη δεν τον γνώριζε, οπότε δεν θα του λείψει κι όλας!

Τέλος, σε ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο λίγο πριν τελειώσει η συνέντευξη για το αν θα υπάρξει κάποιος αναπληρωτής καλλιτέχνης που θα καλύψει το κενό που άφησε ο Σάκης, ο κος Καρατζάς είπε ότι αυτό θα το συζητούσε η οργανωτική επιτροπή αμέσως μετά τη λήξη της συνέντευξης και θα έπαιρνε αργότερα κάποια απόφαση. Ο κος Καρατζάς, αμέσως μετά, ευχαρίστησε και πάλι όσους βρίσκονταν εκεί και ανανέωσε το ραντεβού για την Πέμπτη το βράδυ, την πρώτη μεγάλη βραδιά του Eurovoice.

Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τη Παρασκευή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των τραγουδιών και της δεύτερης βραδιάς… Αν θέλετε να ψηφίσετε, μπορείτε να το κάνετε στη σελίδα http://vote.eurovoice.tv/

—————-

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here