Μια συναυλία κλασικής μουσικής που συναντά την ευαισθησία και την φροντίδα του ποιητή της ειρήνης Νικηφόρου Βρεττάκου για τα παιδιά όλου του κόσμου. «Αυτά τα παιδιά του πλανήτη μας», μια συναυλία η οποία μέσα από την συνεργασία του Keys of Change με το σύνολο εγχόρδων Fle[x] θα ενισχύσει τα σταθερά μουσικό-εκπαιδευτικά προγράμματα του Keys of Change στην Ελλάδα. Αυτά τα προγράμματα λαμβάνουν χώρα σε μειονοτικά και δημόσια σχολεία στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή, σε κέντρα παιδικής προστασίας στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και σε κέντρα φροντίδας που φιλοξενούνται παιδιά κατατρεγμένα και αναγκασμένα να βιώσουν τα δεινά του πολέμου και της προσφυγιάς.

Τα χαμόγελα, η ευτυχία, η χαρά και η προσωπική ανακάλυψη μέσα από την δημιουργικότητα που προσφέρει η μουσική εκπαίδευση και η μουσική πράξη χαρίζουν σε αυτά τα παιδιά μια ξεχωριστή προοπτική φανερώνοντάς τους μονοπάτια έκφρασης και επικοινωνίας. Ας γίνουμε όλοι μέρος αυτής της γιορτής, ας δώσουμε μουσική ελπίδα για όλους.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών, το Keys of Change που δημιουργήθηκε από τον Έλληνα πιανίστα Πάνο Καράν και συνοδοιπόρο τον φλαουτίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ζαχαρία Ταρπάγκο, έχει φέρει τη μουσική πράξη και εκπαίδευση, συχνά ως πρώτη εμπειρία επαφής, σε ομάδες ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες στέρησης, ακραίες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, σε απομακρυσμένες περιοχές του Αμαζονίου, την Ουγκάντα, σε φυλακές στη Σιέρα Λεόνε, σε καταυλισμούς στην Καλκούτα, σε κοιτώνες υποδοχής Σύριων μεταναστών στο Λίβανο, στις ρημαγμένες από το τσουνάμι περιοχές της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, σε αντικαρκινικά νοσοκομεία στη Ρωσία. Στα μέρη αυτά δημιουργεί μουσικό-εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε συνεργασία με τοπικούς καθηγητές μουσικής ενδυναμώνοντας έτσι τις σχέσεις μέσα στην κοινότητα και προωθώντας τις δημιουργικές ζυμώσεις μέσα στην τοπική κοινωνία.

keys_of_change_afisa_2018_10

Πρόγραμμα συναυλίας:
W. A. Mozart  – Serenata σε Ρε μείζονα , KV.239, “Serenata notturna”, για ορχήστρα
P. I. Tchaikovsky  – Children’s Album op. 39, The New Doll, The Sick Doll, The Doll’s Funeral, για πιάνο σόλο
G. Mahler  – Kindertotenlieder, “Nun will die Sonn’ so hell aufgeh’n”, για φωνή και πιάνο
F. Mendelssohn  – Kinderstücke op.72, no.4, Andante con moto, σε ρε μείζονα, για πιάνο σόλο
J. Brahms  – 2 Gesänge, Op.91, 2. Geistliches Wiegenlied, για φωνή, βιόλα και πιάνο
F. Doppler  – Andante et Rondo, op .25, για δύο φλάουτα και ορχήστρα εγχόρδων
I. Xenakis  – Rebonds A, για κρουστά σόλο
A. Vivaldi – Concerto, “La notte”, RV 439 σε σολ ελάσσονα, για φλάουτο, έγχορδα και κοντίνουο
H. Purcell  – Dido and Aeneas, “When I am laid in earth”, για φωνή, ορχήστρα εγχόρδων και κοντίνουο
J.S.Bach  – Brandenburg Concerto νο.4, σε σολ ελάσσονα, BWV 1049, για βιολί, 2 φλάουτα με ράμφος, έγχορδα και κοντίνουο

Συμμετέχουν
Μαρία Κατσούρα – σοπράνο / Ηλίας Σδούκος – βιόλα / Δημήτρης Βεζυρογλου – πιάνο / Ζαχαρίας Ταρπάγκος – φλάουτο / Ana Chifu – φλάουτο / Αντρέας Φαρμάκης – κρουστά / Ηλέκτρα Βεζύρογλου – βιολί / Δημήτρης Κούντουρας – φλάουτο με ράμφος / Δανάη Μπόστα – φλάουτο με ράμφος / Σεβαστιανός Μοτορίνος – τσέμπαλο / Fle[x] Strings Ensemble / Συμμετέχει η ηθοποιός Θεοδώρα Γεωργακοπούλου

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου
Ώρα: 20:30

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Γενική είσοδος: € 10

Για πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων: megaron.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here