Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις Τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Ο Πέτρος και ο Λύκος και η Πρώτη Συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον, τα μουσικά παραμύθια επιστρέφουν, αυτά τα Χριστούγεννα, για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο, με μια νέα παραγωγή για μικρούς και μεγάλους, Το Γαλάζιο πουλί του Μωρίς Μαίτερλινκ, που ανεβαίνει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το Σάββατο 22, την Τετάρτη 26, την Πέμπτη 27, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου.

Στον παραμυθένιο κόσμο του ονείρου και του μυστηρίου θα μας ταξιδέψουν η Σμαράγδα Καρύδη και ο Αιμίλιος Χειλάκης που πρωταγωνιστούν στην παράσταση και πλαισιώνονται από τους Μουσικούς της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, τους οποίους διευθύνει ο Πάνος Βλάχος που έχει αναλάβει επίσης την ενορχήστρωση.

galazio_pouli_theater_2018_11_001_karydi_xeilakis

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Σοφία Σπυράτου, και το κείμενο διασκεύασε ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Γιώργος Τέλλος, ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Φιλιώ Νικολαΐδη.

Στην παράσταση λαμβάνουν ακόμη μέρος οι χορευτές Ιωάννα Παλάσκα, Έλενα Τσικαλά, Γιούργκεν Κυριάκης και Neil Andrian Blakemore (Blake) καθώς και τα παιδιά Μάρθα και Αντώνης Λυκιαρδόπουλος.

Η παρουσίαση του Γαλάζιου Πουλιού εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο και αποτελεί συμπαραγωγή του ΜΜΑ και της Λυκόφως.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς του « Όλοι μαζί Mπορούμε».

Το Γαλάζιο Πουλί…
… είναι ένα από τα αριστουργήματα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου, γραμμένο από τον βέλγο συγγραφέα Μωρίς Μαίτερλινκ (Maurice Maeterlinck 1862–1949, Νόμπελ λογοτεχνίας 1911)? μια ονειροφαντασία με θέμα δύο αδελφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που αναζητούν το πουλί της ευτυχίας, ένα πτηνό παράξενο αλλά και θαυματουργό. Μια νεράιδα θα τα συντροφεύσει σε αυτό το γεμάτο αλληγορικές περιπέτειες ταξίδι, σε μια μαγική ατμόσφαιρα, γεμάτη τοπία με πλάσματα μυστηριώδη και σαγηνευτικά πουλιά. Μια περιπλάνηση που συμβολίζει τη διαδικασία της ωρίμανσης, το κυνήγι του ανέφικτου και την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας, που τελικά κρύβεται στα απλά πράγματα και κυρίως στη ζεστασιά της οικογενειακής αγάπης.

Διάρκεια: 70 λεπτά
Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών

Διασκευή–κείμενο | Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία | Σοφία Σπυράτου
Φωτισμοί | Γιώργος Τέλλος–Lighting Art
Επιμέλεια κοστουμιών | Φιλιώ Νικολαΐδη
Σκίτσα | Κωνσταντίνος Έσλιν
Animation | Νίκος Σούλης

Οι Μουσικοί της Καμεράτας–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
Ενορχήστρωση–Μουσική διεύθυνση | Πάνος Βλάχος

Παραστάσεις
Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 14:00
Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 14:00 & 16:00
Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 17:00
Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 17:00
Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 12:00

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here