Το Alex Drakos Trio, ένα από τα νεότερα αλλά πλέον εντυπωσιακά ελληνικά jazz σχήματα, έρχεται στο Tesla Bar του Bios, για μια σειρά από εμφανίσεις, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με την παράσταση The Lost Track”.

To “Lost Track” είναι το χαμένο τραγούδι που κάποτε ακούσαμε και πάντα αναζητούμε. Eίναι ο δρόμος που ακολουθούμε αλλά ενίοτε χάνουμε και συνεχίζουμε να αναζητούμε.

To νέο μουσικό project του καταξιωμένου ντράμερ Αλέξανδρου – Δράκου Κτιστάκη, επιχειρεί να εξερευνήσει αυτούς τους χαμένους ήχους και «δρόμους», με οδηγό τον αυτοσχεδιασμό, μέσα από μουσικές οδούς γνώριμες και οικείες. Στο Trio συμβάλουν δημιουργικά οι Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) και Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο).

Το Trio διαμορφώνει τον  ήχο του με δικές του πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και μουσικές του Κόσμου, έχοντας αφετηρία την jazz κι επιρροές από pop, rock, κλασσική κι ακόμα παραδοσιακή μουσική.

alex_drakos_trio_2016_12

Πριν ένα χρόνο κατέθεσαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με το album Tora”, ένα άλμπουμ που έχει σαν αφετηρία την jazz αλλά αντλεί στοιχεία και από ένα μεγάλο φάσμα άλλων μουσικών ειδών (rock και pop, electro, ελληνική παραδοσιακή μουσική). Τα στοιχεία αυτά είναι αφομοιωμένα σε ένα λειτουργικό σύνολο, αποτελούν ένα «όλον» και συνθέτουν ένα concept άλμπουμ όπου το κάθε ένα από τα 10  κομμάτια που το απαρτίζουν αποτελεί σταθμό μιας ιστορίας, χωρίς όμως ποτέ να χάνει τη μοναδικότητα του.

Το Alex Drakos Trio σας προσκαλεί σε μια μουσική περιπέτεια κάθε Παρασκευή  στο Tesla Bar @ BIOS.
Το Alex Drakos Trio αποτελείται από τους :  Αλέξανδρος – Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα – samples), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο-πλήκτρα) Ντίνος Μάνος (ακουστικό και ηλεκτρικό μπάσο).

Alex Drakos Trio – “The Lost Track”
Έναρξη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή
Είσοδος Ελεύθερη
Ώρα Έναρξης : 23.00

BIOS
Πειραιώς 84. 10435,  Αθήνα
210 3425335

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here