13/4/2011
Γράφει η Πηνελόπη Μποσταντζόγλου
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
www.musiccorner.gr

Στον πολιτιστικό πολυχώρο του 6 d.o.g.s (σ.σ 6 degrees of global separation) παρακολουθήσαμε ένα live διαφορετικό, ιδιαίτερο και μοναδικά ζεστό. Μουσικός αυτουργός αυτής της εμφάνισης, οι Tango with Lions μια μεταβαλλόμενη μουσική κολεκτίβα ελληνικής προέλευσης.

Η Κατερίνα Παπαχρήστου, καλλιτεχνικά γνωστή ως Kat, παρουσίασε σε ένα μικρό μεν αλλά τόσο φιλικό κοινό, τραγούδια από το δίσκο Verba Time όπως τα House on fire, In a bar, Policeman, Angels arms, Black κ.α. αλλά και καινούρια ακυκλοφόρητα ακόμα κομμάτια.

Με δυνατές επιρροές από  Patti Smith, PJ Harvey, Portishead οι “Tango with Lions” μας οδήγησαν σε folk, surf, ακουστικά μονοπάτια, εκεί όπου το πιάνο, το τσέλο, οι ηλεκτρισμένες κιθάρες, η φυσαρμόνικα πλαισιώνουν το πολύ ενδιαφέρον ηχόχρωμα της φωνής της Κατερίνας Παπαχρήστου. Εκεί που οι στίχοι ξεπηδούν μέσα από εφιάλτες ή από πολύχρωμα όνειρα, μέσα από ημερολογιακές εξομολογήσεις ή την αστική καθημερινότητα.

Η εμφάνιση αυτή του συγκροτήματος, μπορεί να ήταν ένα μικρής διάρκειας ταξίδι στην εσωτερική ευαισθησία των ακροατών του, όμως γι’ αυτήν ακριβώς την ανάδειξή της νομίζω πως εξαρχής γράφονται τέτοιες μουσικές.

Το Verba Time, κυκλοφορεί από το label της Inner Ear ενώ τα τραγούδια των Tango with Lions μπορείτε να τα ακούσετε και στη σελίδα τους στο MySpace.

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Music Corner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here