«Ο έρωτας… Είναι ένας ισχυρός δαίμων… Ένας μεσολαβητής μεταξύ θεών κι ανθρώπων… Μια δύναμη που ενσταλάζει στους ανθρώπους τον πόθο για όσα του λείπουν… Τον πόθο για το ωραίο, για την ευτυχία, για την τελειότητα… Τον πόθο, εν τέλει, για την αθανασία…»

Πάτρικ Ζίσκιντ

Ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος και η Αμαλία Τάτση, με τη συνοδεία του καταξιωμένου πιανίστα και συνθέτη Χρίστου Θεοδώρου, ξεκινούν ένα μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο και ερμηνεύουν κάποια από τα σπουδαιότερα ερωτικά τραγούδια όλων των εποχών. «Έρωτα, Εσύ…», λοιπόν, για μια βραδιά, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στο Athenaeum.

Οι δύο ερμηνευτές θυμούνται πώς ερωτεύονταν οι άνθρωποι τη ρομαντική εποχή του Μεσοπολέμου μέσα από τη ματιά των Σιουγιούλ, Γούναρη, Γιαννίδη κ.ά. Κάνουν αναφορά στα αστικά λαϊκά τραγούδια των δεκαετιών ‘50 & ‘60 παρουσιάζοντας μια πιο σκληρή εκδοχή του έρωτα μέσα από τις μουσικές και τους στίχους των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Παπαγιαννοπούλου.

Κατόπιν μπαίνουν στις δεκαετίες ‘60, ‘70 & ‘80 και το λεγόμενο «έντεχνο» τραγούδι όπως το διαμόρφωσαν οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Σαββόπουλος κ.ά. και ερμηνεύουν μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Γκάτσου και του Οδυσσέα Ελύτη για να φτάσουν τελικά στο σήμερα, με επιλογές ερωτικών τραγουδιών από σημαντικούς σύγχρονους συνθέτες της γενιάς τους.

konstantopoulos_tatsi_2015_11

ATHENAEUM
Αίθουσα “La divina”
Αδριανού 3, Θησείο

Ώρα: 20:00

Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό 5 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here