Γράφει η Ειρήνη Ζαβιτσάνου
Φωτογραφίες: Ματίνα Φουντούλη

80 καλλιτέχνες  ΞΑΝΑέπαιξαν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κατά το τριήμερο 9, 10 & 11 Οκτωβρίου, δίνοντας το παρόν στην μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε για τα 20 χρόνια της λειτουργίας του «Γυάλινου», όπως είθισται να το αποκαλούμε. Να αναφέρουμε ότι τα έσοδα ήταν για καλό σκοπό, καθώς θα  διατεθούν για την Κιβωτό του Κόσμου.

Στην 3ημερη αυτή γιορτή συγκεντρώθηκαν ορισμένοι από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής μας σκηνής, οι οποίοι ευχήθηκαν τα καλύτερα για τον μοναδικό αυτό πολυχώρο πολιτισμού, αναπολώντας στιγμές του παρελθόντος που φιλοξενήθηκαν σε αυτόν. Να πούμε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της τριήμερης γιορτής, λειτουργούσαν τόσο  η Κεντρική σκηνή όσο και το  UpStage, όπου λάμβαναν χώρα διαφορετικά προγράμματα!

gyalino_2017_09_001

Το MusicCorner.gr συμμετείχε και αυτό στη γιορτινή ατμόσφαιρα του Γυάλινου. Βρεθήκαμε στη Κεντρική σκηνή, τη δεύτερη ημέρα. Παρότι καθημερινή, ο χώρος  ήταν γεμάτος και όλοι απόλαυσαν τους αγαπημένους καλλιτέχνες που βγήκαν στη σκηνή.

Κατά  την έναρξη, παρακολουθήσαμε βιντεάκια από αγαπημένους και γνωστούς καλλιτέχνες που έχουν περάσει από το Γυάλινο και έστελνε ο καθένας τις δικές του μοναδικές ευχές, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν παρέλειψαν να περιγράψουν  και ιδιαίτερες στιγμές που έχουν ζήσει κατά την διάρκεια της φιλοξενίας τους και της συνεργασίας τους στο «Γυάλινο».

Η αυλαία άνοιξε με τον πληθωρικό και απολαυστικό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να εύχεται χρόνια πολλά και να θυμάται προηγούμενες εμφανίσεις που έχει πραγματοποιήσει εκεί.

20_xronia_gyalino_live_001_maxairitsas

Υπέροχο το ντουέτο Μαχαιρίτσα – Στόκα όταν  τραγούδησαν «εκεί στο νότο», θυμίζοντάς μας κάτι από την πρώτη εκτέλεση του συγκεκριμένου τραγουδιού. Ο Μπάμπης Στόκας συνέχισε ερμηνεύοντας  επιτυχίες που έχουμε αγαπήσει όπως αυτό το …αναπάντητο «Γιατί»;;; που όλοι τραγουδούσαμε μαζί του ενώ μας έβαλε να αναρωτηθούμε …«άραγε εσύ θα μ’ αγαπάς ακόμα..» ;;;; ένα από τα τελευταία του κομμάτια που αγαπήθηκε γρήγορα…


Την μουσική σκυτάλη πήρε η Γεωργία Νταγάκη, η οποία  μας εκμυστηρεύτηκε ότι αποτελούσε όνειρό της να τραγουδήσει στην σκηνή του «Γυάλινου», κάτι το οποίο επιτεύχθηκε κατά τα προηγούμενα χρόνια.  Με την μοναδική χροιά της φωνής της και την υπέροχη σκηνική παρουσία της, την απολαύσαμε στο νέο της τραγούδι «Ποια δύναμη» ενώ δεν θα μπορούσε φυσικά να παραλείψει το «Δε λέει η καρδιά να μάθει», υπό τους ήχους της κρητικής λύρας που αποτελεί “σήμα κατατεθέν” για τη γνωστή μουσικό! Το  κοινό δεν σταμάτησε να τραγουδάει μαζί της και να της χαρίζει το πιο ζεστό του χειροκρότημα.


Ο Σταύρος Λογαρίδης μας μετέφερε ως τον Βόσπορο για να αντικρύσουμε και να ακούσουμε για τα υπέροχα «βεγγαλικά μάτια» ενώ ο Γιάννης Κούτρας, φορώντας το καπελάκι του, έκανε την εμφάνισή του και ερμήνευσε από Μικρούτσικο και Καββαδία έως Μάνο Λοΐζο και Παύλο Σιδηρόπουλο!


Οι τόνοι ανέβηκαν με την εμφάνιση της Idra Kayne, η οποία αφενός με το πηγαίο χιούμορ και την  απόλυτη εκφραστικότητά της και αφετέρου με τη βελούδινη φωνή της, κέρδισε τις εντυπώσεις. Με τον Στάθη Δρογώση, μας χάρισαν ένα όμορφο ντουέτο για να συνεχίσει ο δεύτερος να μας …συμβουλεύει «μην το πεις πουθενά».


Στην συνέχεια, ο Μανώλης Φάμελλος με μεταφορικό μέσο την υπέροχη φωνή του αλλά και τον ήχο της φυσαρμόνικας, μας ταξίδεψε για λίγο σε χαμένα μονοπάτια εκεί όπου η «ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει»…


Ακολούθησαν οι ερωτικές μπαλάντες της Ανδριάνας Μπάμπαλη, που άγγιξαν  τις ευαίσθητες χορδές μας και σιγοτραγουδήσαμε μαζί της…


Από τις σημαντικότερες και ωραιότερες παρουσίες της βραδιάς ο αγαπημένος Σταύρος Σιόλας ο οποίος καθήλωσε το κοινό με την ερμηνεία του στο κομμάτι «της  Άρνης το νερό» ενώ αποθεώθηκε «περνώντας»  τα γνωστά και πολυτραγουδισμένα «Διόδια».


Η ανανεωμένη Ρίτα Αντωνοπούλου πήρε την σκυτάλη για να μας πει τον «Πιτσιρικά». Συγκινησιακά φορτισμένη η ατμόσφαιρα όταν τραγούδησε το «Καραντί», το οποίο αφιέρωσε στον Θάνο Μικρούτσικο, στέλνοντας του πολύ θετική ενέργεια μιας και την έχει ανάγκη… Μας άρεσε πολύ η διασκευή της «Όμορφης πόλης» που έχει κάνει η ίδια και την ακούσαμε στα Γαλλικά.


Καυστικός ο Δημήτρης Σταρόβας στην σκηνή και το κοινό είχε λυθεί στα γέλια με τις ατάκες του και το χιούμορ που τον χαρακτηρίζει. Τον απολαύσαμε σε δικές του μοναδικές διασκευές, όπως μόνο εκείνος ξέρει να κάνει!


Το φινάλε της όμορφης βραδιάς ήρθε με τους καταπληκτικούς Gadjo Dilo οι οποίοι με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο μάγεψαν τους ακροατές.

 


Όλοι οι καλλιτέχνες, «έδεσαν» με ένα όμορφο τρόπο πάνω στη σκηνή, ένωσαν τις φωνές τους στην μεγάλη αυτή επετειακή γιορτή, προσθέτοντας ο καθένας  με την μοναδική προσωπικότητα που τον  χαρακτηρίζει, λίγη λάμψη και ομορφιά παραπάνω, στα 20α γενέθλια του «Γυάλινου».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο αποτελεί έναν από τους καλύτερους   χώρους πολιτισμού και διασκέδασης στην Αθήνα, όπου έχουν φιλοξενηθεί πολύ μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών και έχει καθιερωθεί πλέον ως μια από τις αρτιότερες σκηνές στην πόλη μας. Ιδιαίτερη μνεία στο προσωπικό που ήταν κάτι παραπάνω από ευγενικό και  εξυπηρετικό. Η ποιότητα υπηρεσιών και η άψογη εξυπηρέτηση ήταν πραγματικά μοναδική.

Να ευχηθούμε και εμείς με την σειρά μας «Χρόνια πολλά» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και να εξακολουθήσει να μας χαρίζει υπέροχες παραστάσεις!!!


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ