Το «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» είναι το τέταρτο άλμπουμ του τραγουδοποιού Λεωνίδα Μαριδάκη, περιέχει 9 τραγούδια, είναι σε στίχους του Δημήτρη Λέντζου και κυκλοφορεί ψηφιακά από τον Μετρονόμο. Κύριος ερμηνευτής είναι ο Λεωνίδας Μαριδάκης και συμμετέχουν ακόμα οι Μάρθα Φριντζήλα, Σταύρος Σιόλας και Βίκυ Καρατζόγλου συμπληρώνοντας την δουλειά με τη δική τους μοναδική ερμηνεία.

Το «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» είναι το άλμπουμ του ανεκπλήρωτου έρωτα, της υπαρξιακής αγωνίας, του κοινωνικού σχολιασμού που ξετυλίγονται άλλοτε μέσα από καθημερινές ιστορίες όπως το ομότιτλο «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» και άλλοτε μέσα από ποιητικές εικόνες και τολμηρές αλληγορίες όπως το «Ο γύρος του θανάτου», τα «Τα λόγια του έρωτα» κ.ά.

Οι δύο δημιουργοί συνεργάστηκαν με κέφι και όραμα φτιάχνοντας έναν κύκλο τραγουδιών που φωτίζει τις αγωνίες και το φαντασιακό του ανθρώπου που δεν σταματάει να ονειρεύεται, να ερωτεύεται, να ελπίζει ζώντας σε έναν κόσμο δύσκολο και δύσβατο. Ο ήχος του άλμπουμ, αλλού ρυθμικός και αλλού ατμοσφαιρικός, έχει επιρροές από folk και λαϊκές μουσικές φόρμες και βασικό πυρήνα τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία.

Από τον δίσκο έχουν κυκλοφορήσει ήδη σαν single τα τραγούδια «Γεμάτος με το τίποτα» (Σταύρος Σιόλας – Λεωνίδας Μαριδάκης), «Δίδυμα σαν σκουλαρίκια» (Μάρθα Φριντζήλα – Λεωνίδας Μαριδάκης), «Ο γύρος του θανάτου» (Λεωνίδας Μαριδάκης) και το «Στων Λωτοφάγων το νησί» (Βίκυ Καρατζόγλου – Λεωνίδας Μαριδάκης).

Άλλο είναι να πηγαίνεις κι άλλο είναι νά ΄ρχεσαι
άλλο το να περιμένεις κι άλλο το να μάχεσαι
Άλλο βίος του συμφώνου κι άλλο η συμβίωση
άλλο φάρμακο του πόνου κι άλλο αντιβίωση

Άλλο το ΄να άλλο τ΄ άλλο
σ΄ένα μπλέξιμο μεγάλο
και οι δυο μπλεχτήκαμε
ήρθε κι η εγκυμοσύνη
και με βιαστική βιασύνη
τώρα παντρευτήκαμε

Κι ήρθανε τα συχαρίκια
δίδυμα σαν σκουλαρίκια
σ΄άλλο έργο όμορφο
κι απ΄τη μια στιγμή στην άλλη
μένουμε στην Αμφιάλη
στο παλιό διώροφο

Άλλο μια φορά σε είδα κι άλλο σε παντρεύομαι
άλλο γύρισα σελίδα κι άλλο σ΄ονειρεύομαι
Άλλο γύρισες καρδιά μου κι άλλο γιατί άργησες
άλλο αγέρας στα πανιά μου κι άλλο που ναυάγησες

Κι ήρθανε τα συχαρίκια
δίδυμα σαν σκουλαρίκια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here