O Γιάννης Σπάθας, ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Socrates Drank The Conium (μαζί με τον σπουδαίο Αντώνη Τουρκογιώργη), ο άνθρωπος που άλλαξε την αντίληψη του Έλληνα ακροατή ως προς την έννοια του ροκ κιθαρίστα στη χώρα μας. Συνθέτης όλων των διαχρονικών ύμνων των Socrates και συνεργάτης με όλα τα … «ιερά τέρατα» της μουσικής μας (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Παπαθανασίου, Λοΐζος κ.α. .

Ο δεξιοτέχνης της κιθάρας αλλά και συνθέτης, συγγραφέας, δάσκαλος καθώς και συνεργάτης με την αφρόκρεμα της Ελληνικής δισκογραφίας και παλαιό μέλος των Socrates ο σπουδαίος Άκης  Tουρκογιώργης και οι εκρηκτικοί The Blue Airways οπού δεσπόζει η μορφή ενός από τους κορυφαίους ντράμερ της χώρας – του Μάκη Γιούλη (Socrates 2002-2010) ο οποίος αποτελεί θέαμα και ακρόαμα από μόνος του!  Ένας μουσικός διεθνούς βεληνεκούς του οποίου η επιλεκτική δράση και μόνο τον κράτησε εντός των εγχώριων μουσικών δρώμενων με μεγάλες συνεργασίες οπού μαζί με τον εξαιρετικό Λεωνίδα Φιλίντα  συνθέτουν ένα καταιγιστικό rhythm section..

spathas_kyttaro_2015_09

Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρκέλλα Παναγιώτου (Socrates 1999-2009) . Η παρέα δηλαδή που «γκρέμισε» το Κύτταρο στην περσινή τους πρώτη εμφάνιση η οποία φυσικά και επαναλήφθηκε με μεγάλη επιτυχία συναντάει για πρώτη φορά στη σκηνή, την κατά πολλούς καλύτερη μπλουζ μπάντα της Ευρώπης τους “Μπλουζ Γουαιρ”

Τους αξίζει ν’ ακουστούν στα μεγαλύτερα ακροατήρια» KATIE WEBSTER, tους μοναδικούς BLUES WIRE!!!Μια μπάντα φαινόμενο για την Ελληνική πραγματικότητα, πρωτεργάτες του μπλουζ στη χώρα μας με πλειάδα διακρίσεων εντός και εκτός των τειχών, 30 χρόνια πορείας, πάνω από 10+ δισκάρες στο ενεργητικό τους, συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του είδους  (John Hammond/ Louisiana Red/ Katie Webster/ Carey Bell / Dave Kelly/ Angela Brown/ Larry Garner/Dr.FEELGOOD κ.α

Opening acts σε.. Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush κ.α και συμμετοχές σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, μα πάνω απ’ όλα μια μπάντα βιωματική με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση αλλά και το μοναδικό ταλέντο που τους επέτρεψε να ξεχωρίσουν και εν τέλει να καθορίσουν τα αγαπημένα τους μπλουζ…

ΚΥΤΤΑΡΟ
ΗΠΕΙΡΟΥ 48 & ΑΧΑΡΝΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 & ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΘΑΣ
ΑΚΗΣ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗΣ & THE BLUE AIRWAYS
Feat SOCRATES
& Classic Rock and Blues Guitar Heroes
With The Legendary
BLUES WIRΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here