Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια
2/12/2010
www.musiccorner.gr

Το να μαθαίνεις ότι ένας καλλιτέχνης σαν τον Χρήστο Θηβαίο δεν έχει παραλάβει ποτέ επισήμως χρυσό δίσκο αποτελεί σίγουρα μεγάλη έκπληξη. Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στο Hard Rock Café στο Σύνταγμα, ήρθε κατά κάποιο τρόπο μια αποκατάσταση της «μουσικής» τάξης των πραγμάτων, με την απονομή των χρυσών δίσκων για τα album «Πέτρινοι κήποι» και «Πιο πέρα από τα μάτια».

Ανάμεσα στους φίλους και συναδέλφους του γνωστού τραγουδοποιού που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή του, ήταν ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Σαββίνα Γιαννάτου, η Ευτυχία Μητρίτσα καθώς και ο Γιώργος Ανδρέου, ο Οδυσσέας Ιωάννου και ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που ανήκουν και στην ομάδα των συντελεστών των δύο δίσκων. Φυσικά σε μία τόσο σημαντική στιγμή δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το πλευρό του αγαπητού ερμηνευτή, ο δάσκαλός του, όπως ο ίδιος συνηθίζει να τον αποκαλεί, Θάνος Μικρούτσικος. Ο Χρήστος Θηβαίος, ως το τιμώμενο πρόσωπο τη βραδιάς, βρισκόταν στο χώρο από νωρίς με ένα ζεστό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Γύρω στις 22.30 το λόγο πήρε η διευθύντρια της Legend, Μαρία Θηβαίου, η οποία αφού καλησπέρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο, δήλωσε πως μετά από 15 χρόνια, ήρθε επιτέλους το πλήρωμα του χρόνου για να παραλάβει ο Χρήστος Θηβαίος χρυσό δίσκο για δύο αυτές δισκογραφικές δουλειές με τραγούδια ιδιαίτερα, που ο κόσμος τα αγάπησε πάρα πολύ. Μετά την απονομή των πλακετών στον ερμηνευτή σειρά πήραν ο Γιώργος Ανδρέου και ο Θάνος Μικρούτσικος, με το δεύτερο να αστειεύεται συνεχώς και να αναφέρει πως σε μια καταρρέουσα δισκογραφία και μια εποχή προβολής του ευτελούς και του lifestyle, είναι πάρα πολύ σημαντικό, πρόσωπα της νεότερης γενιάς, όπως είναι ο Χρήστος Θηβαίος, να κατορθώνουν να σπάσουν το φράγμα και να παίρνουν χρυσό δίσκο.

Τη σκυτάλη πήρε ο παραγωγός των δίσκων, Άγγελος Σφακιανάκης, ο οποίος εξήγησε ότι, ενώ οι «Πέτρινοι κήποι» ήταν «χρυσοί» από την προηγούμενη χρονιά, ο αντικομφορμιστής και “Συνήθης Ύποπτος” Χρήστος Θηβαίος δεν επιθυμούσε να τον παραλάβει και έτσι φέτος, σε μια συγκυρία δύσκολη, τον παρακάλεσαν να τον δεχτεί, για να αφήσει να φανεί ένα ίχνος ελπίδας για την όλη μουσική κατάσταση. Ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν στην απονομή, ήταν και ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, αφανής μέχρι πρότινος στιχουργός, του κομματιού «Ας χαθείς», ο οποίος διηγήθηκε την ιστορία των στίχων, που πριν 10 χρόνια είχε δώσει στον ερμηνευτή.

Ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια ακούσαμε και από τον Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος εξομολογήθηκε πως νιώθει τον ερμηνευτή σαν αδερφό του τόσο στην τέχνη όσο και στη ζωή, ενώ ανέφερε πως δημιουργοί σαν το Χρήστο Θηβαίο δίνουν ξεχωριστό νόημα στη ζωή και την τέχνη που εξασκούν, μια τέχνη που έχει ανάγκη από συγκεκριμένη ακρίβεια αισθήματος και ποιότητας. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από κάποια πρόσωπα όπως ο Θηβαίος νιώθω ανακούφιση για την τέχνη μου. Είσαι κοντός το δέμας αλλά είσαι λέοντας παρόλο που είσαι αιγόκερως»!

Τελευταίος πήρε το λόγο ο ίδιος ο ερμηνευτής. Αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, αλλά και που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, είπε πως οι συγκεκριμένοι δίσκοι είναι πολύ σημαντικοί για εκείνον και τους αγαπά ιδιαίτερα. Ευχήθηκε να μπορέσει να συνεχίσει να τραγουδάει, να γράφει όμορφα τραγούδια και να τα μοιράζεται με τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Άγγελο Σφακιανάκη και τον Γιώργο Κορρέ, στους οποίους, όπως είπε, θα χάριζε τους δύο χρυσούς δίσκους του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική. Ο Χρήστος Θηβαίος με συντροφιά μόνο μια κιθάρα, χάρισε στον κόσμο τέσσερα «μουσικά» δώρα. Τα «Ημερολόγιο», «Κανείς δεν έρχεται», «Ας χαθείς» και «Δεν είμαι άλλος», έκλεισαν τη σεμνή αυτή απονομή, όχι όμως και τη ζεστή βραδιά μεταξύ φίλων που ακολούθησε…

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

———————

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here