Το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00 ανεβαίνει μια μουσικοθεατρική παράσταση που εμπνέεται από το αποκορύφωμα του Θεανθρώπινου Πάθους και αναζητά τις κοινές συνιστώσες του με την προσφυγιά. Μέσα από ύμνους τόσο στα Αραβικά όσο και στα Ελληνικά, αλλά και μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ένα οδοιπορικό στα Θεία Πάθη, όπου μέσα από παραλληλισμούς σκιαγραφούνται τα κοινά σημεία με τον Γολγοθά της προσφυγιάς . Οι δοκιμασίες, οι ατιμώσεις και οι προπηλακισμοί, η Σταύρωση, μα πάνω από όλα η Ανάσταση του Χριστού ιδωμένα μέσα και από το ανθρώπινο βίωμα.

xioti_afisa_2016_04_001

Μια βραδιά συνοδοιπορίας Θεού και ανθρώπων μέσα από το σμίξιμο δύο πολιτισμών και δυο λαών. Άσματα και λογοτεχνικά κείμενα για τα Πάθη, αλλά και για την Ανάσταση, Θεού και ανθρώπων. Από τον λαϊκό θρήνο «Wa habibi» που εδραιώθηκε στις καρδιές Σύρων και Λιβανέζων ως ένας διαθρησκειακός ύμνος, που γεφυρώνει Χριστιανούς και Μουσουλμάνους, ως το «Χριστός Ανέστη» τον περίφημο ύμνο για την νίκη επί του θανάτου.

Ερμηνεύει η Αθηνά Χιώτη.

Συμμετέχουν οι:
Στέφανος Γανωτής: αφήγηση και λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι
Κωνσταντία Δούκα: ούτι

Έρευνα και καλλιτεχνική επιμέλεια Αραβικών ύμνων: Roni Bou Saba.

Την ημέρα της παράστασης θα διατίθεται προς πώληση το βιβλίο του συγγραφέα Στέφανου Γανωτή «Αντίο Συρία», όλα τα έσοδα του οποίου διατίθενται για την ανακούφιση των προσφύγων.

Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 21:00

Θέατρο 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-34.55.020

Γενική είσοδος: 10€

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here