Κάτω από το γενικό τίτλο «Σκοτώνω λένε, σημαίνει ζω» , οι Magic De Spell μας δίνουν ένα digital single, δύο νέες ηχογραφήσεις. Το ομότιτλο τραγούδι, αλλά και μια διασκευή στο “Σφαγείο” του μεγάλου και επιδραστικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Φανταστείτε πως είμαστε όλοι κλεισμένοι σ’ ένα τεράστιο εστιατόριο και ο καθένας προσπαθεί να κατασπαράξει τον άλλο αντί γεύματος, για να έχει την αυταπάτη ότι ζει. Μέχρι που κάποιος άλλος να κατασπαράξει αυτόν τον ίδιο.

Υπάρχουν στιγμές που οι αδυσώπητοι τίτλοι των τραγουδιών και οι στίχοι φαίνεται να εμπνέουν το απόλυτο χάος, αλλά υπάρχουν επίσης στιγμές που σε ωθούν σε ένα νέο συναρπαστικό τρόπο σκέψης και δράσης.

Τα τραγούδια των Magic De Spell ήταν συχνά επικεντρωμένα σε τέτοια θέματα, αλλά η ικανότητα της μπάντας να αντιπαραθέτει την οργή και το δράμα με την ανάγκη για ομορφιά, δεν ήταν ποτέ τόσο αποτελεσματική, όσο τώρα εδώ.

Οι στίχοι στο Σφαγείο του Μίκη Θεοδωράκη που είναι γραμμένοι δεκαετίες πριν, δε φέρουν μόνο τη φόρτιση εκείνης της εποχής, αλλά και του σήμερα. Μας βάζουν σε σκέψεις, μήπως απλά συνεχίζουμε να κάνουμε κύκλους γύρω από τον εαυτό μας και τίποτα δεν έχει αλλάξει πραγματικά.

Στο δεύτερο τραγούδι, «Σκοτώνω λένε, σημαίνει ζω», τη μουσική πάνω σε στίχους Θοδωρή Βλαχάκη, υπογράφει ο μουσικός και φίλος της μπάντας Βασίλης Στάης.

«Λέγοντας τη δική μας ιστορία, δεν προσπαθούμε να πούμε την ιστορία όλων των άλλων, ούτε να φτιάξουμε τον κόσμο. Μιλάμε για το πώς φτιάχνουμε τον δικό μας. Θέλουμε οι άνθρωποι που έχουν περάσει από τραύμα, στενοχώρια και απώλεια να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι τους και είναι δυνατόν να ανακτήσουν τη χαρά μέσω νέων εμπειριών. Αλλά και να αντλήσουν έμπνευση μέσω της στοργής για τη φύση και τους ανθρώπους.
Τα δύο τραγούδια αντικατοπτρίζουν την άγρια κρίση στις δυτικές κοινωνίες ή ίσως και μια σκοτεινή πόρτα στο πίσω δρομάκι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής. Μεταφέρουν ένα ερώτημα προς όλους μας: Πες αν γεννήθηκες γι’ αυτό».

Magic De Spell
Μιχάλης Σκαράκης – φωνή
Θοδωρής Βλαχάκης – drums
Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο
Δημήτρης Μποτής – keyboards
Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here