Δύο χρόνια μετά το πρώτο της CD «Περιπαθώς και ρουφηχτά», με το οποίο κατάφερε να κερδίσει από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις, η πολυτάλαντη τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Σοφία Κουρτίδου, επιστρέφει δυναμικά και κυκλοφορεί διαδικτυακά μια νέα μουσική πρόταση που συνοδεύει το νέο θεματικό mini album με τίτλο “ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ”. Πρόκειται για τρία τραγούδια και τρία μουσικά βίντεο («Συγκατοίκηση», «Κουπάτος», «Σε λαχταρώ»), όπου την σκηνοθεσία υπογράφουν ο Λουκάς Ζιάρας και ο Χρήστος Καλαϊτζόγλου.

Ο τίτλος “Εύθραυστο” υποδηλώνει αμέσως την θεματική γραμμή, πάνω στην οποία κινείται η καλλιτέχνις και οι δύο σκηνοθέτες. Η ευπαθής ανθρώπινη φύση, το “εύθραυστο” των σχέσεων, οικείες ιστορίες και συναισθήματα που αναβιώνουν μέσα από την ανατρεπτική μουσική ματιά της τραγουδοποιού και τις έντονα κινηματογραφικές εικόνες των δύο σκηνοθετών.

kourtidou_2015_01_001

Η πρώτη πράξη μας βάζει στον χάρτινο κόσμο της Σοφίας και του Άλεξ Κάβδα, ένα ζευγάρι στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Μια κοπέλα που θέλει να ζήσει τον έρωτα χωρίς εκπτώσεις και «τραβάει» το αγόρι της στην συγκατοίκηση (μέρος 1ο – «Συγκατοίκηση»).

Το ζευγάρι μένει πια μαζί, προσπαθεί να αντεπεξέλθει, να υπερβεί τα εμπόδια και τις φοβίες, κάνοντας όνειρα (μέρος 2ο– «Κουπάτος»).

Η αγάπη και η σχέση που με την πάροδο του χρόνου δεν εξηγούνται πια με λόγια. Δυναμικές που μόνο εκείνοι μπορούν ν’ αντέξουν και να διαχειριστούν. Αργεντίνικο τάνγκο και βαλς, κίνηση, στάση, βιώματα, αναμνήσεις (μέρος 3ο – «Σε λαχταρώ»).

Η Σοφία Κουρτίδου καταφέρνει για άλλη μια φορά, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ευαισθησία, να κινηθεί με ιδιαίτερη άνεση από το ένα είδος στο άλλο, αποδεικνύοντας ότι η μουσική δεν έχει ταμπέλες και το «εναλλακτικό» σίγουρα δεν αφορά μόνο τους λίγους…

Τραγούδια: «Συγκατοίκηση», «Κουπάτος», «Σε Λαχταρώ»

Ερμηνεία, στίχοι, μουσική: Σοφία Κουρτίδου
Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Λουκάς Ζιάρας – Χρήστος Καλαϊτζόγλου
Φιλική συμμετοχή: Άλεξ Κάβδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here