Έφυγε από τη ζωή η Σωτηρία Λεονάρδου που τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι εξ’ αιτίας μιας σπάνιας ασθένειας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε μουσική, θέατρο, χορό και πολεμικές τέχνες. Υπήρξε μαθήτρια του Γιέρζυ Γκροτόφσκι στη Νότιο Ιταλία, παρακολούθησε σεμινάριο ινδικού θεάτρου Κατάκαλι στην Ινδία και «αφρικάνικη τελετουργική μαγεία στο θέατρο» στη Νότιο Αφρική όπου έζησε 4 χρόνια.

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, ήταν αναμφισβήτητα η εμφάνισή της σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία “Ρεμπέτικο” (1983) του Κώστα Φέρρη με τον οποίο είχε συνυπογράψει και το σενάριο το οποίο αναφερόταν στη ζωή και την καριέρα της Μαρίκας Νίνου. Μάλιστα από αυτή την ταινία έλαβε βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 1ο κορφιάτικο βραβείο γυναικείου ρόλου, 1ο κρατικό βραβείο σεναρίου καθώς και τιμητική διάκριση της Ακαδημίας της Αλεξάνδρειας!

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “Δεν Έχω Χρόνο Μάτια Μου”, όπου συνθετικά συμμετείχαν πολλά σπουδαία ονόματα, όπως οι Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μάνος Ξυδούς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Νικόλας Άσιμος, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζαχαρόπουλος κ.ά.

Το 1999 κυκλοφόρησε τον δίσκο “MIS” σε μουσική Μίνωα Μάτσα και στίχους Ισαάκ Σούση.

Το 2006 κυκλοφόρησε τον τρίτο της δίσκο, με τίτλο “Γυναίκες”, σε μουσική Μιχάλη Νικολούδη και στίχους Μάνου Παπαδάκη.

To 2007, κυκλοφόρησε τον τέταρτο και τελευταίο δίσκο της, σε συνεργασία με τον Πάνο Φορτούνα, με τίτλο “Παράξενος Cosmos

Συνολικά έπαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές και σε θεατρικά έργα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here