Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή από ανακοπή, ο Γιώργος Ζήκας. πολύ γνωστός μουσικός από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Ζήκας γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1949 στη Θεσσαλονίκη. Σταμάτησε το σχολείο στην Γ’ Γυμνασίου και σε ηλικία 16 ετών έγινε σχεδιαστής μόδας. Μετά τον στρατό άρχισε να φτιάχνει κοσμήματα. Με όχημα το κόσμημα πήγε στο Παρίσι όπου εκεί ξανασυναντήθηκε με τη μόδα. Στη συνέχεια άνοιξε μπαρ στη Θεσσαλονίκη και σε νησιά. Γύρω στα 30 έπεσε στα χέρια του τυχαία ένα μπουζούκι και άρχισε να σκαρώνει με αυτό τραγούδια. Εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη δισκογραφία.
(wikipedia)

Το 1985 έκανε ντεμπούτο στη δισκογραφία με το album “Με τα φεγγάρια χάνομαι“, με βασικό ερμηνευτή τον Σταύρο Λογαρίδη και συμμετέχουσα την Ελευθερία Αρβανιτάκη, στην πρώτη της συμμετοχή και αυτής στη δισκογραφία! Από τότε συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού, όπως Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μαριώ, Χριστιάνα, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Σοφία Παπάζογλου, Κατερίνα Κούκα και με πολλούς άλλους… Συχνά ερμήνευε ο ίδιος τα τραγούδια του.

Πέρα από τη μουσική, ο Γιώργος Ζήκας τα τελευταία χρόνια έγραφε και βιβλία. Πέθανε απο ανακοπή καρδιάς, πηγαίνοντας προς τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσίαζε το τελευταίο βιβλίο που έγραψε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here