21/2/2010
Γράφει η Χρύσα Κοσμίδου
www.musiccorner.gr

Τους περιμέναμε πολύ καιρό … και επιτέλους ήρθαν!
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Μάριος Φραγκούλης, συνεπείς στο ραντεβού τους ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για 8 μοναδικές εμφανίσεις.
Παρόλο που αρχικά ήταν να δοθούν πέντε παραστάσεις, το «Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη» πήρε παράταση για ακόμα τρεις! Κι όμως πιστέψτε με είναι λίγες!

Η πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου. Από τις 20.30 ο κόσμος άρχισε να έρχεται ενώ στις λίγα λεπτά αργότερα δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα μέσα στην αίθουσα!  Άδειες θέσεις δεν υπήρχαν ούτε για αστείο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των εισιτηρίων και για τις υπόλοιπες παραστάσεις έχει ήδη προπωληθεί!

Την αυλαία άνοιξε ο Μάριος Φραγκούλης και λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή της και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η οποία περνώντας ανάμεσα από το κοινό, ανέβηκε στην σκηνή.

Για τα σκηνικά δεν θα ήθελα να σας εκμυστηρευτώ πολλά πράγματα, καθώς ανάλογα με το τραγούδι που ερμήνευαν οι δύο τραγουδιστές, αυτά έπαιρναν και μια διαφορετική μορφή! Ούτε για το πρόγραμμα θα ήθελα να σας πω πολλά, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά για να μην σας χαλάσω την έκπληξη μέχρι να τελειώσουν οι παραστάσεις. Θα αρκεστώ να επισημάνω τη ποικιλομορφία του ως προς τα είδη μουσικής που ακούστηκαν κι ότι οι ερμηνευτές τραγούδησαν δικές τους επιτυχίες αλλά και συναδέλφων τους, ιταλικά, ισπανικά και αγγλικά τραγούδια, αλλά και ένα τραγούδι έκπληξη το οποίο ξεσήκωσε το κοινό και το έκανε να γελάσει με την καρδιά του!

Αυτό που σίγουρα μπορώ να σας πω, είναι ότι οι φωνές τους μου προκαλούσαν ανατριχίλα και ενώ πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς ερμηνευτές, από άποψη ρεπερτορίου, τα ηχοχρώματά τους ταίριαζαν απόλυτα και συμπλήρωναν άψογα ο ένας τον άλλο!
Εκείνο δε, που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι ο ένας χειροκροτούσε τον άλλο και τον κοιτούσε με τέτοιο πάθος, λες και τον άκουγε και τον έβλεπε για πρώτη φορά να ερμηνεύει το εκάστοτε τραγούδι.

Όσο για το αν είναι μιούζικαλ, παράσταση ή συναυλία ειλικρινά δεν μπορώ να σας απαντήσω. Ίσως τελικά είναι και τα τρία μαζί, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως το «Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη» είναι εκπληκτικό και θα σας πρότεινα να μη το χάσετε, όσο παίζει στη πόλη μας!

Δείτε φωτογραφίες από το live

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here