28/11/2011
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Grace TamamiΜάριος Γκούβας
www.musiccorner.gr

Όταν πριν δυο βδομάδες ακούσαμε τους Satisfy να συνοδεύουν την Μαρία Θεοδότου στο live της, στο οποίο συμμετείχε και η Χρυσώ Σταματοπούλου, υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να τους …ξαναπετύχουμε σύντομα κάπου αλλού! Κι έτσι έγινε. Η επικοινωνία με τους Satisfy ήταν άμεση και κανονίσαμε το πρόγραμμά μας ώστε να μπορέσουμε να τους ακούσουμε και πάλι, με λιγότερες γυναίκες συνοδεία, την περασμένη Παρασκευή στο club Enigma στο Χαϊδάρι.

Satisfy

Η Μαρία Θεοδότου ήταν και πάλι εκεί, αφού, όπως διαπιστώσαμε, τα παιδιά στις εμφανίσεις τους συνοδεύονται είτε από τη Μαρία, είτε από τη Χρυσώ. Ενίοτε και από τις δύο μαζί, όπως την Τρίτη που μας έρχεται που θα εμφανιστούν στην Αρχιτεκτονική.

Το πρόγραμμα αποτελείται από “medley” μεγάλων επιτυχιών άλλων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών σε ενορχηστρώσεις των Satisfy που περιλαμβάνουν και τμήματα από αθάνατες κλασσικές rock δημιουργίες που δίνουν άλλο τόνο και ύφος σε κάθε κομμάτι που ακούγονται. Οι εναλλαγές συνεχείς, με τη Μαρία να αναλαμβάνει δράση όπου χρειάζεται γυναικεία φωνή και τον Αλέξη να καλύπτει όλο το άλλο πρόγραμμα, ενώ τα ντουέτα που παρουσιάζουν δείχνουν ένα εξαιρετικό δέσιμο μεταξύ των δύο τραγουδιστών αλλά και των μουσικών. Το ρεπορτόριο περιλαμβάνει κομμάτια από Μπλε, Πυξ-Λαξ, Πορτοκάλογλου, Locomondo, Πανούση, Παπακωνσταντίνου, Onirama, Μπίγαλη, Περίδη, Πρωτοψάλτη, Βιτάλη, Γιοκαρίνη και πλήθος άλλων, που δεν μπορούμε να θυμηθούμε αυτή τη στιγμή.

Μαρία Θεοδότου

Τα τραγούδια των ίδιων των παιδιών δεν είναι, ακόμα πολλά, αλλά αποτελούν πολύ καλά δείγματα γραφής για ολοκληρωμένες δημιουργίες που μπορούν να έχουν πολύ καλή πορεία στον χώρο.

Στο live που παρακολουθήσαμε, είδαμε, και πάλι, την Κέρεν Ταμάμη που τραγούδησε το “Simply The Best” της «γιαγιάς της ροκ» Tina Turner, αλλά και τον Διονύση Αποστολόπουλο που τραγούδησε το «Αν μου τηλεφωνούσες» του Χατζηγιάννη και το «Φιλαράκι» της Σοφίας Βόσσου.

Satisfy

Οι Satisfy είναι ένα νέο ανερχόμενο συγκρότημα με δύο σημαντικά στοιχεία. Το πρώτο είναι η ολοκληρωμένη μουσική κατάρτιση όλων των μουσικών. Και το δεύτερο, ίσως και πιο σημαντικό, το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ τους, αλλά και με τα κορίτσια που τους συνοδεύουν, τη Μαρία και τη Χρυσώ. Το αποτέλεσμα που βγαίνει στα live τους είναι άρτιο καλλιτεχνικά, ενώ τόσο η επιλογή των τραγουδιών όσο και το κέφι που έχουν οι ίδιοι επί σκηνής, κάνουν κάθε θεατή να συμμετέχει άμεσα στα τεκταινόμενα προσφέροντάς του διασκέδαση που μετατρέπεται από κάποιο σημείο και μετά σε πάρτυ…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here