Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την υπέρβαση κάθε μορφής έμφυλων ανισοτήτων, που αποτελεί και το κύριο μέλημα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), αλλά και υπό το πρίσμα των γενικότερων δράσεων εξωστρέφειας της ΓΓΙΦ, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε το 1ο Φεστιβάλ για την Ισότητα των Φύλων, που συμπεριλαμβάνεται στο Πρόγραμμα του Θεάτρου Βράχων και θα διεξαχθεί με ΔΩΡΕΑΝ είσοδο για όλους και όλες στις 29-30/6/2018, με ώρα έναρξης 18:30.

Στόχος αυτής μας της πρωτοβουλίας, είναι να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και ειδικά το νεανικό, που είθισται να στηρίζει ένθερμα τα Φεστιβάλ της χώρας μας, για το έργο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα στελέχη μας για το σύνολο του έργου μας, πλούσιο ενημερωτικό υλικό, εισηγήσεις, θεατρικές και μουσικές παρουσιάσεις, που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας το ηχηρό μήνυμα υπέρ της ισότητας των φύλων ως ουσιαστική παράμετρο εξυγίανσης των σχέσεων φύλου και συνάμα ως αθέατος αρμός για την κοινωνική μας συνοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενθαρρύνοντας το έργο των γυναικών δημιουργών και καλλιτεχνών, στην προσπάθειά μας να το αναδείξουμε και να το προασπίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, αφιερώνουμε το καλλιτεχνικό σκέλος της 1ης ημέρας του Φεστιβάλ μας, στις 29/6/2018, σε νέες και πολλά υποσχόμενες καλλιτέχνιδες, τη Μαρίνα Σάττι με τις Fonέs και την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Το Σάββατο, 30/6/2018, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η πολύ σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη χροιά, έρχεται με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς.

Ακολούθως, η Αφεντούλα Ραζέλη, με τη ζεστή φωνή της, θα μας συνοδεύσει σε μια διαδρομή με γνωστά, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια.

festival_isotitas_afisa_2018_06

Επίσης και τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν οργανωμένες συζητήσεις που άπτονται σημαντικών πτυχών των έμφυλων ανισοτήτων και συγκεκριμένα, στις 29/6/2018 συζήτηση με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση, υπό τον τίτλο: «Δεν με “κολακεύεις” – Με παρενοχλείς!» και στις 30/6/2018 συζήτηση με θέμα: «Oι Όψεις των έμφυλων ανισοτήτων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργούν:

  • Έκθεση από τη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ
  • Περίπτερα με φορείς και οργανώσεις σχετικές με την προώθηση της ισότητας των φύλων
  • Περίπτερα με γυναικείους συνεταιρισμούς, ΚΟΙΝΣΕΠ και επιχειρήσεις γυναικών με τα προϊόντα τους

Σας περιμένουμε όλους και όλες στη μεγάλη μας καλοκαιρινή γιορτή, σε μια συνάντηση χωρίς διακρίσεις, υπό το φως των αστεριών και το άκουσμα της μουσικής, που δε γνωρίζουν σύνορα, όπως άλλωστε και η ισότητα των φύλων.

Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Ιουνίου

ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
Βύρωνας

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here