Φωτορεπορτάζ: Μάριος Γκούβας

Στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου βρεθήκαμε την προηγούμενη βδομάδα προκειμένου να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση του πρώτου δίσκου της Νικόλ Σαραβάκου, με τίτλο “Πρόβα και πάμε“.


Η νεαρή τραγουδίστρια, στο πρώτο της δισκογραφικό βήμα είχε αρωγούς πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες που της έδωσαν στίχους, μελωδίες ή μοιράστηκαν μαζί της τις ερμηνείες, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Χρυσόστομος Καραντωνίου, ο Νίκος Μερτζάνος, η Μάρω Μαρκέλλου και άλλοι…


Όλοι οι παραπάνω την τίμησαν με την παρουσία τους, όπως και αρκετοί ακόμα άνθρωποι του χώρου όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς, η Μελίνα Ασλανίδου, η Πέγκυ Ζήνα, ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Πάνος Παπαϊωάννου, οι ηθοποιοί Άννα Φόνσου και Θοδωρής Αθερίδης, αλλά και η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου. Δεν θα ήταν δυνατόν, φυσικά, να απουσιάζουν από την πολύ σημαντική αυτή στιγμή για την νεαρή Νικόλ οι γονείς της, ο Δημήτρης Σαραβάκος και η στιχουργός Βίκυ Γεροθόδωρου.

Με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21.00, σύντομα ο χώρος γέμισε καλλιτέχνες, φίλους και θαυμαστές της Νικόλ που έσπευσαν να βρεθούν κοντά της. Λίγο μετά τις 22.00, η Νικόλ ανέβηκε στη σκηνή και ξεκίνησε το πρόγραμμά της. Ένα πρόγραμμα που δεν εξαντλήθηκε στα τραγούδια του δίσκου, αλλά περιείχε πολλές επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών (Τσαλιγοπούλου, Πρωτοψάλτη, Μποφίλιου, Αρβανιτάκη, Κραουνάκη, Ζουγανέλη), που ταίριαξαν απόλυτα με τις μελωδίες και τους ρυθμούς των τραγουδιών της Νικόλ.


Στη σκηνή, όμως, βρέθηκαν και ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους: Νίκος Μερτζάνος, Μάρω Μαρκέλλου, Χρυσόστομος Καραντωνίου, Πάνος Παπαιωάννου και Δημήτρης Μπάσης, μοιράστηκαν ερμηνείες με τη Νικόλ, σόλο ή και μεταξύ τους, εμπλουτίζοντας τη βραδιά, ενώ ο Δημήτρης Σταρόβας πρόσθεσε και λίγο γέλιο με τα ευφυολογήματά του. Το κοινό απολάμβανε και επικροτούσε κάθε ερμηνεία με χειροκροτήματα, ενώ δεν έλειψαν και οι …χορευτικές επιδείξεις προς το τέλος του προγράμματος, όταν το άγχος είχε …εξαφανιστεί και η επισημότητα της παρουσίασης είχε αντικατασταθεί από την χαλαρότητα μιας μεγάλης παρέας μουσικών που διασκεδάζουν με φίλους.


Η πολυσυλλεκτικότητα των τραγουδιών είναι το φυσικό αποτέλεσμα της πληθώρας συνθετών και στιχουργών που έγραψαν τα κομμάτια του δίσκου. Τραγούδια που κινούνται μεταξύ έντεχνου και ποπ με διάφορα στοιχεία, και την πολύ καλή φωνή της Νικόλ που δείχνει ότι μπορεί να έχει ενδιαφέρουσα εξέλιξη στα δρώμενα. Ένα live διάρκειας 2,5 ωρών, άλλωστε, αποτέλεσε ένα πολύ καλό δείγμα των δυνατοτήτων της νεαρής. Στον δίσκο περιέχονται 12 καινούρια κομμάτια και δύο διασκευές.

Οι τίτλοι των τραγουδιών :

  1. Χωρίσαμε Ένα Δειλινό
  2. Είμαι Άλλη Πια
  3. Παιχνίδια Παιδικά
  4. Και Τι Θα Μείνει
  5. Μη Μ’ Ενοχλείτε
  6. Όσο Κρατήσει Κράτα Με
  7. Στην Πόλη Της Ταχύτητας
  8. Διαβατήριο
  9. Φτάνει Που Το’ ζησα
  10. Στα Τραγούδια Της Αγάπης
  11. Μαύρη Οθόνη
  12. Χαμένο Παιδί
  13. Όσο Αντέχεις
  14. Crime Scene


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here