Φωτορεπορτάζ: Χαρά Γερασιμοπούλου

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Tae Kwon Do, θα μου επιτρέψετε να πω πως οι Villagers of Ioannina City κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ιστορική στιγμή στο κομμάτι των εγχώριων συναυλιών. Έχοντας πάρει ήδη μια γεύση από την εμφάνιση τους στο θέατρο Βράχων τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Σάββατο απέδειξαν περίτρανα πως τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς την επιτυχία και εκτός συνόρων.

Λίγες μέρες πριν από το live ανακοινώθηκε και η εμφάνιση των Half Gramme Of Soma ως opening act. Έτσι στις 20:50 και καθώς το venue γέμιζε σταδιακά, πήραν τις θέσεις τους στην σκηνή και φάνηκε να κερδίζουν τον κόσμο με τους heavy rock ρυθμούς τους. Με εξαιρετικές ψυχεδελικές κιθάρες, ωραίο groove και φωνητικά, ταίριαξαν απόλυτα στην βραδιά. Στα σχεδόν σαράντα λεπτά της εμφάνισής τους μας παρουσίασαν κομμάτια κυρίως από τον τελευταίο τους δίσκο «Groove Is Black” και κάποια από τη νέα δουλειά που ετοιμάζουν. Καλοδουλεμένη μπάντα με άνεση και επικοινωνία με το κοινό. Αξίζει σίγουρα να τους ξαναδείτε σύντομα.

Απαραίτητο διάλειμμα για το στήσιμο της σκηνής… Η παραγωγή έχει μεγαλώσει και η παρουσίαση του Age Of Aquarius που αναμένουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε είναι προ των πυλών. Ο χώρος ολοένα και γεμίζει με γρήγορο ρυθμό όταν στις 21:50 εννέα γυναίκες με μαύρα ρούχα και ποδιές, κρατώντας πανό, ανεβαίνουν στην σκηνή χορεύοντας τον χορό του Ζαλόγγου και τραγουδώντας «έχετε γειά βρυσούλες» διαμαρτυρόμενες για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που σχεδιάζονται στις περιοχές της Ηπείρου.

Λίγα λεπτά μετά ο frontman των V.I.C, Αλέξανδρος Καραμέτης μας καλωσορίζει με τις πρώτες νότες του «Welcome» και το ταξίδι προς την ψυχεδέλεια έχει μόλις ξεκινήσει. Παρακαλώ πάρτε τις θέσεις σας…

Το γήπεδο «βάφεται» με μπλε αποχρώσεις στις πρώτες νότες του «Part V» ενώ το light show και τα video projections ταιριάζουν καταπληκτικά με τις μελωδίες και την ατμόσφαιρα. Σκυτάλη στο «Nova» όπου η γκάιντα του Κωνσταντίνου Λάζου και τα πνευστά του Κωνσταντή Πιστιόλη μας τρελαίνουν, βλέποντάς τους μάλιστα να κοπανιούνται και οι ίδιοι στον ρυθμό, ξέρω σίγουρα πως η βραδιά θα έχει πολύ ιδρώτα!

Στην προσπάθειά μου να βγω από το φωτογραφικό pit και να φτάσω κάπου πίσω για να παρακολουθήσω την μαγεία που εξελισσόταν μπροστά μου, ο κόσμος έχει ζεσταθεί αρκετά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ την ατμόσφαιρα πλημμυρίζουν τα κομμάτια «Perdikomata» και «Skaros» με την ευχή του Αλέξανδρου τα βουνά να είναι πάντα καθαρά και ελεύθερα.

«Πάρτε ζβάρα τα βουνά τις κορφές…» Γνώριμο έτσι; Σίγουρα έχετε ουρλιάξει με όλη την δύναμη της φωνής σας τους στίχους του επαναστατικού «Zvara» κάποια στιγμή στο παρελθόν. Νομίζετε κάναμε κάτι διαφορετικό τώρα; Κάθε άλλο, βροντοφωνάξαμε σύσσωμοι στίχο-στίχο εκστασιασμένοι και μες στην γνώριμη φρενίτιδά μας τα καπνογόνα ξεπετάχτηκαν να φωτίσουν τα σκοτάδια μας και να ξορκίσουν για λίγο την «κανονικότητά» μας. Τα πήραν όλα ζβάρα με τον απίστευτο παλμό και εμείς ενθουσιασμένοι παραληρούσαμε.
Ίδιο σκηνικό βιώσαμε και στα «Ti kako» και «Karakolia» με όλους στο tae kwon do να χοροπηδάνε πάνω-κάτω σε μια ακόμη βραδιά έντασης και ηλεκτρισμού, που θα είναι σημείο αναφοράς.

Με το ψυχεδελικό “Millennium Blues” μας επανέφεραν σε πιο ήρεμους ρυθμούς, να μπορέσουμε να πιούμε και μια γουλιά νερό. Στο «Cosmic Soul» από την άλλη απολαύσαμε ντραμς, μπάσο, κιθάρα και φωνή ενώ το “For The Innocent”, που πρόσφατα έγινε και video clip, με τον ρεαλιστικό ήχο του και τα δυναμικά σολαρίσματά του, ύμνησε τους αθώους αυτού του κόσμου.

Συμπέρασμα για την βραδιά; Νέος δίσκος, νέο ξεκίνημα, με μια δουλειά που καθιστά τους Villagers of Ioannina City ως μια από τις σπουδαιότερες, (την σπουδαιότερη για εμένα) ελληνικές μπάντες.

Δυνατότεροι και πιο δεμένοι από ποτέ, με μια ανοδική πορεία στην μουσική και τους στίχους, το Age of Aquarius είναι ο ορισμός της εξέλιξης αποδεικνύοντας πως στην Τέχνη δεν υπάρχουν όρια και κατά την άποψή μου έχουμε την καλύτερη κυκλοφορία για το 2019. Δίκαια περιμέναμε πέντε χρόνια από το Riza. Οι ωραίοι τύποι από τα Γιάννενα μπορεί να έβαλαν τα ηπειρώτικα στην ζωή μας από το πουθενά και να μας συνέδεσαν ξανά με τις ρίζες μας, αλλά μας έδειξαν πώς γίνεται η παράδοσή μας να αγκαλιαστεί με κάτι από …Black Sabbath όπως πολλοί λένε…

Τα σέβη μου…!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του MusicCorner.gr…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here