Ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος», σε συνεργασία με το συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου (Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης) πραγματοποιεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 (21:00) μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «1906 – Ένα Τραγούδι για τη Θράκη» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί το νέο έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου με τίτλο «1906 – Αγχίαλο». Το έργο θα παρουσιαστεί με την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και τη συμμετοχή των τραγουδιστών Ελένης Βιτάλη, Δημήτρη Μπάση, Ζαχαρία Καρούνη και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.
Σόλο βιολί ο Λευτέρης Ζέρβας.
Αφηγητής ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

estoudiantina_2017_06_001

Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στη Θράκη και στο θρυλικό τραγουδιστή της Χρόνη Αηδονίδη. Τον Χρόνη Αηδονίδη θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τα χορευτικά συγκροτήματα του Λύκειου Ελληνίδων – Παράρτημα Παιανίας (χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κοντογιάννης), της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (χοροδιδάσκαλος Γιώργος Παντζαρίδης), του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγινίου (Ανατολική Ρωμυλία – χοροδιδάσκαλος Δήμος Πραντσίδης), του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου (χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μπέας) και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Νέα Αγχίαλος» (χοροδιδάσκαλοι Τριαντάφυλλος και Μαρία Γκογκινούδη), οι θρακιώτες τραγουδιστες Βαγγέλης Δημούδης και Μαρίνα Ζωγράφου με παραδοσιακή ορχήστρα της Θράκης (Νίκος Μποζόγλου – αρκοντεόν, Νεκτάριος Κοσμίδης – βιολί, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης – γκάιντα-καβάλι, Κωνσταντίνος Φόρτσας – κλαρίνο-γκάϊντα-καβάλι, Τασούλα Κοσμίδου – κρουστά και Σπύρος Κούκος – λύρα), η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ζωή Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση στηρίζουν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ), η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), η Ένωση Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής “Η Πανθεσσαλική Στέγη”, η Ένωση Ανατολικής Ρωμυλίας (ΕΑΡ) και το Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ).

Έσοδα θα διατεθούν από το Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας για την αποπεράτωση της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας του Ιερού Ιδρύματος των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας.

katsigiannis 2

Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Σκηνοθετική επιμέλεια: Σωτήρης Χατζάκης
Επιμέλεια χορευτικών: Γιάννης Πραντσίδης
Ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Ηλίας Λάκκας, Μιχάλης Αλεξάκης
Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος
Οργάνωση: Encore Entertainment
Παραγωγή: Σύλλογος Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος»

Σημεία Προπώλησης: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Ηλεκτρονικά στο viva.gr, Τηλεφωνικά στο 11876

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here