Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, άνθρωποι που τον γνώρισαν, τον αγάπησαν και δούλεψαν μαζί του, να μην τον συμπεριλαμβάνουν στα μουσικά τους προγράμματα. Έτσι, το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δοθεί στις 20 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος” του “Μεγάρου Μουσικής Αθηνών”, από τον Βαγγέλη Μπουντούνη, τη Μάρω Ραζή, τους “String Demons’’ και τους ‘’Κιθαριστές’’, είναι μία αναφορά στο έργο του μεγάλου συνθέτη και στον τρόπο που εκείνος «έβλεπε» τη μουσική.

boudounis (1)

Ο κορμός σ’ αυτήν τη συναυλία θα είναι η σουίτα που έφτιαξε ο Βαγγέλης Μπουντούνης για δύο κιθάρες, με τίτλο “Ένα τραγούδι για τον Μάνο”. Πέρα από τις εκπλήξεις που θα υπάρξουν, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Piazzolla, Mozart, Τσιτσάνη, Vivaldi, Nino Rota, Queen κ.ά.

Πιο νωρίς την ίδια μέρα, στις 18:30, θα δοθεί στην ίδια αίθουσα μία άλλη συναυλία από διπλωματούχους μαθητές του Βαγγέλη Μπουντούνη (Αλέξανδρος Παντελιάς, Τάκης Γιαννόπουλος, Αντώνης Παπαδάκης, Κωνσταντίνα Ανδρίτσου, Ελεάννα Κωνσταντά) και από τους ‘’Κιθαριστές’’, την ορχήστρα που διηύθυνε ο Μάνος Χατζιδάκις το 1984, στην πρώτη της συναυλία.

Αυτές οι δύο συναυλίες μπορούν να θεωρηθούν ως μία “καντάδα” στον Μάνο Χατζιδάκι, με μουσικές δικές του, μουσικές που είχε αγαπήσει, αλλά και μουσικές που το ανοιχτό μυαλό του σίγουρα θα αγκάλιαζε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here