Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογραφίες: Ζέτα Χιώτη

Σε μια σκηνή άλλου στιλ, με τους καναπέδες να δεσπόζουν στον χώρο αφού το concept απαιτεί διακόσμηση ξενοδοχείου, φιλοξενείται ένα σχήμα που συνδυάζει το “παλιό”, αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι τον Μπάμπη Στόκα, με το νέο, την Angelika Dusk και την Μικαέλα Δαρμάνη.

Την περασμένη Πέμπτη, λοιπόν, βρεθήκαμε στο Hotel Ερμού, στον Κεραμεικό, για ν’ ακούσουμε το πρόγραμμα των τριών καλλιτεχνών. Να συγκινηθούμε με τα τραγούδια του Μπάμπη Στόκα από την εποχή των Πυξ-Λαξ, να χορέψουμε στους ρυθμούς της Angelica, να θυμηθούμε λαϊκές επιτυχίες άλλων εποχών με τη Μικαέλα Δαρμάνη.


Για να τα πάρουμε με τη σειρά, όμως, τα πράγματα, το πρόγραμμα άνοιξε η Angelika με ξένες και δικές της επιτυχίες και την σκυτάλη πήρε ο Μπάμπης που μας ταξίδεψε στον κόσμο των Πυξ-Λαξ, τα τραγούδια των οποίων έχουν μεγαλώσει αρκετές γενιές Ελλήνων και, ανεξαρτήτως ηλικίας, όλοι μαζί σιγοτραγουδήσαμε με ή …χωρίς την προτροπή του Μπάμπη.


Μέχρι το διάλειμμα, το μόνο που διέκοψε την ροή των δημιουργιών του Μπάμπη Στόκα και των Πυξ-Λαξ, πέραν των χειροκροτημάτων, ήταν η εμβόλιμη εμφάνιση του Φοίβου Δεληβοριά που δέχτηκε την πρόσκληση του Μπάμπη και ανέβηκε στη σκηνή να ερμηνεύσει ένα δικό του τραγούδι. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο μέρος ήταν πολύ …χορταστικό (κοντά στις 2 ώρες), κανένας δεν κατάλαβε πότε πέρασαν. Άλλωστε, με τόσα αγαπημένα τραγούδια σερί, κανένας δεν θα μπορούσε να κουραστεί, πλην των καλλιτεχνών στην σκηνή που έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε κομμάτι.


Το δεύτερο μέρος μας βρήκε …απροετοίμαστους. Με το πρώτο μέρος να αποτελεί μια αναδρομή στην ιστορία του Μπάμπη ως δημιουργού, η Μικαέλα Δαρμάνη άλλαξε τελείως το κλίμα. Ανέβηκε στη σκηνή και με τραγούδια όπως ο “Πασατέμπος” μας έβαλε σιγά σιγά σε πιο λαϊκούς δρόμους, που συνέχισε μέχρι τέλους ο Μπάμπης ερμηνεύοντας επιλεγμένα λαϊκά τραγούδια που έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη όλων μας.


Οι τρεις καλλιτέχνες, με τη συνοδεία εξαιρετικών μουσικών, κατάφεραν απόλυτα αυτό που “υποσχέθηκαν”. Να μας συγκινήσουν, να μας επαναφέρουν μνήμες, να μας κάνουν να τραγουδήσουμε μαζί τους…


*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here