Γράφει η Γεωργία Τσάκωνα
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Μια υπέροχη κωμωδία φιλοξενείται φέτος τον χειμώνα στο θέατρο «Χυτήριο». Κάνοντας επίσημη πρεμιέρα την Παρασκευή, 20 του μηνός, ο πολυχώρος του Χυτηρίου άνοιξε τις πόρτες του σε γνωστούς και φίλους  λάτρεις του θεάτρου ώστε να μας «συστήσει» και επίσημα την παράσταση σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη,  «Πετάει-Πετάει», που έχει  ήδη κερδίσει τις καλύτερες  των εντυπώσεων ( παίζεται από 10/12). Το θέατρο  άρχισε  να γεμίζει από νωρίς με θεατές όλων των ηλικιών, οικογένειες, ζευγαράκια και παρέες, ενώ ο φιλόξενος χώρος του φουαγιέ έκανε την αναμονή γλυκιά και ατμοσφαιρική. Όλοι απολαμβάναμε την παρέα και τον χώρο, μέχρι να ακουστεί το δεύτερο καμπανάκι και να αρχίσουμε να αναζητάμε τις θέσεις μας στο θέατρο.


Πάντα θεωρούσα ότι η κωμωδία είναι «πιο δύσκολη» σε σύγκριση με ένα κοινωνικό ή δραματικό έργο, η κωμωδία θέλει μια λεπτότητα και μια ποιότητα που δύσκολα βρίσκουν τις ισορροπίες τους απέναντι στο κοινό.  Γι’ αυτό τον λόγο εκτιμώ ιδιαίτερα  τους ανθρώπους (σκηνοθέτες/παραγωγούς/ηθοποιούς)  που ξέρουν να χειρίζονται περίτεχνα αυτό το είδος … ξέρουν να κάνουν τον κόσμο να γελάει, να ξεχνιέται από τα προβλήματα της  καθημερινότητας  και να του χαρίζουν στιγμές  χαράς και ξεγνοιασιάς.


Έτσι λοιπόν,  εκτίμησα εξίσου  και όλους τους συντελεστές του «Πετάει Πετάει»  αφού μας έκαναν να κλαίμε από τα γέλια και να ξεκαρδιζόμαστε σε κάθε σκηνή!! Μια απίστευτη ομάδα ηθοποιών  που παρά τις ιδιαιτερότητες  των ρόλων ήταν απολαυστικότατοι και άκρως επικοινωνιακοί με τους θεατές. Με πρωτεργάτρια την Τζέσυ Παπουτσή  να μοιράζει απλόχερα  απίστευτες ατάκες γέλιου και να κάνει πειράγματα με τους θεατές , το «Πετάει-Πετάει»  είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες παραστάσεις του  είδους της που έχω δει φέτος. Σε εξαιρετική διάθεση και σχεδόν «κλέβοντας την παράσταση» με  την ερμηνεία του,  ο  Μάνος Παπαγιάννης  δεν σταμάτησε να αυτοσχεδιάζει και να κεντρίζει τον κόσμο με το ταλέντο του . Κάθε του ατάκα, κίνηση και γκριμάτσα προκαλούσαν το πηγαίο γέλιο του κοινού, που ανταποκρινόταν  πλήρως στο «παιχνίδι»  του.


Τα τρία κορίτσια  (Μ. Κορινθίου, Α. Δαλιάνη και  Β. Κάβουρα) με την σειρά τους, άψογες αισθητικά, υφαίνουν ακόμα πιο διασκεδαστικά την πλοκή της ιστορίας αφήνοντας η κάθε μία την δική της προσωπική σφραγίδα στην ηρωίδα της.  Ξεχειλίζουν από το  ταπεραμέντο που  απαιτεί ο ρόλος και συντονίζονται με μεγάλη μαεστρία  στην γρήγορη σκηνοθεσία και εναλλαγή σκηνών που προκαλούν «πονοκέφαλο» στο έτερο πρωταγωνιστή και καρδιοκατακτητή  Μ. Ιωάννου.


Είναι σίγουρα μια από τις παραστάσεις που θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα σε φίλους  και δικούς και που χωρίς δεύτερη σκέψη θα ξαναέβλεπα και εγώ . Είναι η ιδανική  παράσταση για να διασκεδάσεις και να αποφορτιστείς από την κούραση της ημέρας , ή να περάσεις ευχάριστα το απόγευμα της Κυριακής πριν έρθει και πάλι η απαιτητική … Τσαγκαροδευτέρα!!

*** τον ρόλο της οικονόμου, από τον Μάρτιο, ενσαρκώνει η Σοφία Βογιατζάκη (στην θέση της Τζέσης Παπουτσή).

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here