22/10/2010
www.musiccorner.gr

«Χαρακτηρίζοντας κάποιον «διαόλου κάλτσα», εννοούμε ότι είναι χαρισματικός, ευφυής και επιτήδειος. Η προέλευση της έκφρασης  ανάγεται στην εποχή του σκοτεινού Μεσαίωνα. Κατά τη γέννηση ενός τέκνου, οι γονείς ζητούσαν τη συνδρομή ανθρώπων με δραστηριότητα στο χώρο της μαγείας, προκειμένου να ενισχύσουν το παιδί τους με ιδιαίτερες ικανότητες. Αυτό γινόταν πραγματικότητα, βάζοντας τα ποδαράκια του βρέφους σε μία Μαύρη Κάλτσα, που ήταν φτιαγμένη από …τρίχες του Εωσφόρου. Έτσι, το νεογνό θα γινόταν, όπως πίστευαν, ικανότερο και εξυπνότερο,  ίδιος διάολος…» (Πηγή Slang.gr)

Σε μια νέα «σκοτεινή εποχή», αυτήν της Αθήνας του 2010, στη μουσική σκηνή «ΑKTH στην Οδό Πειραιώς», μια μαγική ιεροτελεστία / πρόταση προκάλεσε με επιτήδειο τρόπο τη συνάντηση  5 χαρισματικών και ευφυών προσωπικοτήτων. Ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Μπουλάς, σταθεροί συνεργάτες της «ΑΚΤΗΣ», ξαναβρίσκονται μετά από 3 χρόνια με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και υποδέχονται στην συντροφιά τους τον Μπάμπη Στόκα. Μαζί τους ο «άνθρωπος ορχήστρα» Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος.

Οι «Διαόλου κάλτσες» είναι η φετινή παρέα της «ΑΚΤΗΣ» – μια σπουδαία καλλιτεχνική συνάντηση – που αναμένεται για άλλη μια φορά να πρωταγωνιστήσει στις μουσικές προτάσεις της νυχτερινής Αθήνας, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010 Παρασκευή 19 Νοεμβρίου (μετά από αναβολή μιας εβδομάδας).

Τα καλά τραγούδια είναι ο άξονας της φετινής παράστασης! Χιούμορ, άφθονη σάτιρα στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητα, stand up comedy και interactive στοιχεία, ανατροπές… «για να γελάσει το χειλάκι μας» που θα συνυπάρχουν αρμονικά με τις αγαπημένες μελωδίες όλων.

Τη φετινή χρονιά θα ενταχθούν στο πρόγραμμα πολλά – επιπλέον – καινούργια τραγούδια, νέα σκετς και άλλες απρόβλεπτες (!) εκπλήξεις σε έναν πλήρως ανακαινισμένο χώρο που θα υποδεχθεί τον κόσμο, που για άλλη μια φορά θα συμμετέχει ενεργά…

Συμμετέχουν: Φιόνα Τζαβάρα, Ζηνοβία Αρβανιτίδη, Μίκα Δαρμάνη, Ρούλα Αντωνοπούλου.

Ενορχήστρωση- πιάνο: Νίκος Καλαντζάκος

Παίζουν οι μουσικοί:  Αμπράζης Ακης (μπάσο), Βασιλόπουλος Φίλιππος (τουμπερλέκι), Ζουγανέλης Αλέξανδρος (Φλάουτο- σαξόφωνο), Καρασούλος Δημήτρης (κιθάρα), Κωνσταντινίδης Γιάννης (κιθάρα), Λογοθέτης Στέφανος (τύμπανα), Παναγιωτόπουλος Βασίλης (κλαρίνο), Παχής Γιώργος (μπουζούκι), Πουρνάρας Γιάννης (μπουζούκι), Σπυρόπουλος Φίλιππος (τύμπανα- κρουστά)

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή & Σάββατο (έναρξη: 22.30), Κυριακή (έναρξη: 21.30)

“ΑΚΤΗ στην οδό Πειραιώς”
Πειραιώς 178 & Λαμίας 4
Τηλ. 210.3418020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here