Η τραγουδοποιός Εύα Λουκάτου, Κεφαλονίτισσα στην καταγωγή, με επιρροές από το tango και τις μουσικές της Λατινικής Αμερικής, έχει στο ενεργητικό της πλούσια μουσική πορεία και συνεργασίες με σημαντικούς έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Στο νέο της album “Μ’ ένα σακίδιο για συνοδηγό“, η Εύα, με τη συμμετοχή από τους λατίνους Martha Moreleon και Yoel Soto, δοκιμάζει να ενώσει το tango με το latin και τη λαϊκή μουσική της Λατινικής Αμερικής με ήχους και μελωδίες της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων, προσφέροντας δέκα μαγευτικά τραγούδια, δύο εκ των οποίων είναι ισπανόφωνα.

Στην προσπάθεια της αυτή πλαισιώθηκε από κορυφαίους μουσικούς, πολλοί από τους οποίους είναι βασικοί συνεργάτες και φίλοι της.

Η βαθιά, αισθαντική φωνή της Εύας Λουκάτου με το ιδιαίτερο της ηχόχρωμα, που ταιριάζει άριστα στο ύφος της μουσικής της, συνοδεύεται από εξίσου πλούσια ενορχήστρωση: μια μπάντα που αποτελείται από δεκαπέντε μουσικούς και ποικιλία μουσικών οργάνων (τρομπόνι, σαξόφωνο, τρομπέτα, βιολί, πιάνο, ακορντεόν, bandoneon, κιθάρες, drums, κρουστά) καθώς και τη συνοδεία άλλων δύο γυναικείων φωνών, στα δεύτερα φωνητικά.

Η ίδια υπογράφει τους στίχους, τη μουσική και την ενορχήστρωση.

Πρόκειται για ένα CD με «φευγάτες» μελωδίες που προκαλούν τη νοσταλγία του παλιού αλλά και την προσμονή του καινούριου, ένα μουσικό ταξίδι που εξάπτει τα πάθη και ταυτόχρονα συγκινεί.

cd_loukatou_2014

Το πρώτο single του album φέρει τον τίτλο “Είμαι γυναίκα“.

Με το τραγούδι αυτό που κινείται ηχητικά σε electro tango ρυθμούς, η τραγουδοποιός υπογραμμίζει με μπρίο και κέφι τις αρετές της γυναικείας φύσης και κερδίζει τις εντυπώσεις με το φλογερό της ταμπεραμέντο.

Την μουσική την έχει γράψει η ίδια, στην ερμηνεία της προσθέτει μια πικάντικη γεύση ο Κουβανός Yoel Soto με τα ισπανόφωνα φωνητικά του, ενώ τους στίχους τους υπογράφουν παρέα, έκαστος στη γλώσσα του.

Το single συνοδεύεται από ένα πολύχρωμο, ξεσηκωτικό video clip σε σκηνοθεσία του ελληνομεξικάνου Αλέξη Πόνσε…

Το album “Μ’ ένα σακίδιο για συνοδηγό” κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία από τη Final Touch…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here