Γράφει η Γωγώ Τσάκωνα
Φωτογραφίες: Αθανασία Ζήση

«Exit», δύο γυναίκες μπροστά σε ένα αδιέξοδο, μπροστά σε αναμνήσεις και ρόλους ζωής…

Δύο γυναίκες τόσο διαφορετικές όσο και ίδιες, έρχονται αντιμέτωπες με τους εαυτούς τους, το παρελθόν που τις στιγμάτισε αλλά και το μέλλον που τις φοβίζει. Βρίσκονται χωρίς να το επιθυμούν, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο «σκότος» και αφηγούνται η μία στην άλλη ιστορίες που τις πόνεσαν, τις έφεραν στα όρια τους, τις αποδόμησαν. Διαπραγματεύονται και αγγίζουν ιδιαίτερα ζητήματα που ίσως αποτελούν ακόμα taboo, όπως η σεξουαλική ταυτότητα, η δέσμευση, η μητρότητα, η σχέση με τους γονείς, η θλίψη…

exit_theater_2015_05_001

Μία πολύ ιδιαίτερη παράσταση με εξαιρετική ατμόσφαιρα (έδενε αρμονικά με το υπόγειο του Bios) και ερμηνείες που πραγματικά ξεχωρίζουν. Οι Μαρκέλλα Φανού και Ελένη Καψαμπέλη καταφέρνουν μέσα σε μια ώρα να ενσαρκώσουν πολλαπλούς ρόλους και να μεταφέρουν τους θεατές μέσω των αναμνήσεων, πίσω στην εφηβεία τους, στο πατρικό τους σπίτι, σε προσωπικές στιγμές και προβληματισμούς. Ταυτόχρονα οι απίστευτες χιουμοριστές ατάκες και οι σκηνές γέλιου αποφόρτιζαν τις έντονες συναισθηματικά στιγμές και κρατούσαν μια λυτρωτική  ισορροπία.


Οι δύο πολλά υποσχόμενες ηθοποιοί, αλλά και ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Φιλίππογλου δημιούργησαν μια παράσταση που φλερτάρει με τις πιο ενδόμυχες «εκρήξεις μας» αλλά και πληγές μας. Το  γεγονός ότι οι πρωταγωνίστριες είναι γυναίκες δεν σημαίνει ότι η παράσταση απευθύνεται μόνο στο γυναικείο φύλο, αντιθέτως, αφορά όλους, με στιγμές όμως δοσμένες μέσα απ’ τα μάτια δύο γυναικών.

exit_theater_2015_05_018

————-

* Αναλυτικά στοιχεία για το Bob Theatre Festival και τις παραστάσεις του, δείτε εδώ

————-

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό του Music Corner από την παράσταση:

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here