Στο θεατρικό έργο «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός» της Έλενας Τασιοπούλου, μία οικογένεια και δύο παραμυθένια ξωτικά, μας ταξιδεύουν μ’ έναν τρόπο μοναδικό στον κόσμο της διαφορετικότητας και της αποδοχής. Ένα παραμύθι βασισμένο στην ίδια τη ζωή. Μέσα από την παράσταση βλέπουμε μία οικογένεια ευτυχισμένη και «ντυμένη» με τα ρούχα της αγάπης, της χαράς, της υγείας και της ομορφιάς μέχρι τη στιγμή που έρχεται η μεγάλη ανατροπή. Έρχεται στην οικογένεια ένα παιδί «διαφορετικό».

«Ένα έργο γεμάτο εικόνες, συναισθήματα, προβολές, μουσική, χορό, τραγούδι που προωθεί τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους μεγάλους στη σημαντική αξία της αποδοχής. Μία λέξη εύκολη, μία πράξη δύσκολη».

Μέσα από τον μικρό Άρη μαθαίνουμε τα στάδια και τις δυσκολίες που υπάρχουν για την αποδοχή της διαφορετικότητας, τις αγωνίες, τους προβληματισμούς, τα ερωτηματικά και βλέπουμε λύσεις που δίνονται.

Η έννοια της αποδοχής, της διαφορετικότητας, είναι μία έννοια που πρέπει να διδάσκεται στα παιδιά μας από πολύ μικρή ηλικία. Η γνωριμία και η αποδοχή της διαφορετικότητας είναι μία συνεχιζόμενη διαδικασία που δεν ολοκληρώνεται σε μία μόνο συζήτηση. Αποδοχή σημαίνει μία στάση ειλικρίνειας και σεβασμού για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων. Οι διαφορές αυτές μπορεί να είναι φυλετικές, εθνικές ή να αναφέρονται στα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες.

faidonas_ksexwristos_aderfos_2014_10

Συντελεστές
Κείμενο: Έλενα Τασιοπούλου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης
Σκηνικά: David Negrin
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Αρθούρος Πατρικαρέας
Χορογραφίες: Αναστασία Δρακά
Εικονογράφηση: Δημήτρης Καραντινόπουλος

Παίζουν οι ηθοποιοί
Φαίδωνας: Λεονάρντο Σφοντούρης
Πρίγκιπας Κωνσταντίνος: Γιώργος Γεροντιδάκης
Άρης: Πέτρος Ιωάννου
Ξωτικό Fatuus: Μαίρη Δεντοπούλου
Ξωτικό Fate: Αρετή Κυπραίου
Πριγκίπισσα Μαρκέλλα: Σοφία Παρικάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΑΙΗ
Πατησίων και Αγίου Μελετίου 65Α, τηλ. 210 8620231

Παραστάσεις
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10:30π.μ. (οργανωμένες παραστάσεις για παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια)

Κυριακή στις 11:30π.μ. (για το κοινό)

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 7 ευρώ για τα παιδιά

Ώρες ταμείου: Τετάρτη έως Κυριακή 10:00 – 13:00 και 17:00 – 22:00
Τηλ. Ταμείου: 210 8620231

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here