Με μια λαμπερή και γιορτινή συναυλία συνεχίζεται ο κύκλος «Συμφωνικές βραδιές» της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, και μαζί μ’ αυτή η γόνιμη συνεργασία των δύο κορυφαίων φορέων του ελληνικής μουσικής ζωής.

Μια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, μια παιδική και μια μικτή νεανική χορωδία θα πλημμυρίσουν το χώρο του αμφιθεάτρου και τις καρδιές των τυχερών που θα βρεθούν εκεί με λάμψη και μουσική. Θεσπέσιες μελωδίες, κλασικές και σύγχρονες, γιορταστικές και κατανυκτικές, ταιριαστές στη γιορτινή ατμόσφαιρα των άγιων ημερών των Χριστουγέννων αποτελούν το πρόγραμμα αυτής της ιδιαίτερης και ξεχωριστής συναυλίας της Φιλαρμόνιας.

Είναι ένα θετικό μήνυμα ειρήνης κι ελπίδας προς όλους και όλες, μια μουσική για να δώσει κουράγιο σε μια εποχή, που θα σύννεφα του πολέμου μαζεύονται όλο και πιο απειλητικά.

Βαλς, πόλκες, ουγγρικοί αλλά και ελληνικοί συμφωνικοί χοροί από την ορχήστρα, μαζί με μελωδικά, υποβλητικά αποσπάσματα από όπερες, υπό τη διεύθυνση του Προέδρου της, Νίκου Μαλιάρα θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος της βραδιάς. Στο δεύτερο μέρος, η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (ΑΧΝΑ), με μεγαλοπρεπή χορωδιακά θα δοξάσει το μέγιστο γεγονός της Γέννησης του Θεανθρώπου.

Στη συνέχεια της βραδιάς, η είσοδος της Παιδικής Χορωδίας «Μανώλης Καλομοίρης» θα δώσει τη σκυτάλη σε πασίγνωστα κι αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η μουσική αυτή πανδαισία. Οι χαρούμενες και δροσερές παιδικές φωνές θα δώσουν ένα τόνο αισιοδοξίας και μια φωτεινή διάθεση σε όλους.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ωδείο Αθηνών με έργα Στράους, Τσαϊκόφσκυ, Μασκάνι, Σκαλκώτα, Γκουνώ, Μότσαρτ, Χάυντν, Μπραμς, Σούμπερτ, Ροσίνι, Μπιζέ, Ραμίρεζ και αγαπημένες γιορτινές μελωδίες που όλοι θα τραγουδήσουν!

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023
Ώρα: 20:30

Ωδείο Αθηνών, «Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος»
Βασ. Γεωργίου B΄ 17-19, Αθήνα 106 75 (είσοδος από την οδό Ρηγίλλης)

Τιμές εισιτηρίων:
25 ευρώ (διακεκριμένη)
15 ευρώ (γενική είσοδος)
10 ευρώ (φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κλπ.)

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here