Τραγούδια για γυναίκες ελεύθερες πέρα από τα όρια των στερεοτύπων. Πειρατίνες, μάγισσες, γυναίκες παθιασμένες, αιρετικές, ονειροπόλες και πρωτοπόρες. Γυναίκες που ερωτεύονται, που πονούν, που θρηνούν, που ονειρεύονται, που επαναστατούν και ανασταίνονται.

Το “For Women” δημιουργήθηκε από την World Jazz βοκαλίστρια και ερευνήτρια Αγγελική Τουμπανάκη με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες ξεχωριστών Γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.

Δεκατρείς καλλιτέχνες επί σκηνής, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής, βοκαλίστριες ηθοποιοί, χορευτές δημιουργούν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες. Ενώνουν ετερογενείς μουσικές, αυτοσχεδιάζουν και αλληλεπιδρούν φτιάχνοντας έναν κόσμο, αφιερωμένο στη γυναίκα την άχρονη και διαχρονική.

Η μουσική συνδιαλέγεται με άλλες μορφές τέχνης όπως αυτή του θεάτρου και της ποίησης, οι ήχοι διαπερνούν τα σώματα και η κίνηση γίνεται στοιχείo της μουσικής δραματουργίας, ενώ ο ειδικά σχεδιασμένος φωτισμός, ακολουθεί το ρυθμό της αφήγησης…

Οι λέξεις των τραγουδιών, οι ιστορίες αυτών των γυναικών, μας αφυπνίζουν, μας εμπνέουν. Η κοινή δόνηση και παλμός, η πολυφωνία, ο χορός των σωμάτων, λειτουργεί ενωτικά, εξυψώνει και δυναμώνει τις ψυχές όλων μας.
Αγγελική Τουμπανάκη

Το Toubanaki 5tet αποτελείται από πέντε διακεκριμένους μουσικούς της jazz και παραδοσιακής μουσικής σκηνής της Ελλάδας, μόνιμους συνεργάτες της βοκαλίστριας – ερευνήτριας Αγγελικής Τουμπανάκη. Μαζί δημιουργούν ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες, αυτοσχεδιάζουν και ενώνουν ετερογενείς μουσικές.

To Vocal Chorus Ensemble που δημιουργήθηκε από την Αγγελική Τουμπανάκη για την παράσταση For Women, έχει πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς τον χορό του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Χρησιμοποιεί παράλληλα, για τη μουσική δράση και την αφήγηση, κρουστά, σύγχρονους βοκαλισμούς και “body music”. Η χορικότητα εκφράζει την φωνή της γυναίκας και τη συλλογική της ταυτότητα από το αρχαίο δράμα, σε όλη την πορεία της παράδοσης μέχρι και την σύγχρονη φωνητική σύνθεση.

Aggeliki Toubanaki 5tet
Γιώργος Μακρής | γκάιντα, φλογέρες, καβάλ
Γρηγόρης Ντάνης | κιθάρα
Απόστολος Καλτσάς | μπάσο, loops
Ηλίας Δουμάνης | τύμπανα, pads, sound design
Αγγελική Τουμπανάκη | φωνή, loops, Fx

For Women Vocal Ensemble (αλφαβητικά)
Βακάλη Γεωργία
Γαΐτη Θέκλα
Καραμέρη Χρυσιάννα
Μπασακάρου Αλκμήνη
Κωνσταντέλλου Βασιλική
Παπαθανασίου Μαριάννα
Προκοπίου Ζωή
Σαββάκη Θεοδοσία

Σκηνοθετική επιμέλεια : Ελένη Ευθυμίου

Φωνητική Προετοιμασία του φωνητικού συνόλου: Αγγελική Τουμπανάκη & Ζωή Προκοπίου
Ενορχήστρωση Κρουστών του φωνητικού συνόλου: Πέτρος Κούρτης
Χορογραφίες – Επιμέλεια Κίνησης: Λαμπρινή Γκόλια
Σχεδιασμός και Χειρισμός Φωτισμού: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
Επιμέλεια και Χειρισμός Ήχου: Πασχάλης Κολέντσης

Τρίτη 18 Ιουλίου
Ώρα έναρξης: 21:00

Θέατρο Ρεματιάς
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023
Ναρκίσσων 2-8, Χαλάνδρι (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία)

Είσοδος δωρεάν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here