Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηραφαηλίδης
k.chatzirafailidis@musiccorner.gr
16/3/2010
www.musiccorner.gr

Οι Radiohead επιβεβαίωσαν επίσημα πως το e-mail που διέρρευσε την προηγούμενη εβδομάδα από θαυμαστές του συγκροτήματος, με τον υποτιθέμενο τίτλο του νέου τους album αλλά και την tracklist του δίσκου, ήταν μία φάρσα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Στις 7 Μαρτίου, στο site Tinymixtapes.com, αναρτήθηκε το συγκεκριμένο e-mail, σύμφωνα με το οποίο, το album των Radiohead θα έχει τον τίτλο ‘Tehrangeles’ και θα αποτελείται από 11 κομμάτια, των οποίων οι ‘τίτλοι’ είχαν επίσης ανακοινωθεί. Παρ’όλα αυτά στο site υπήρχε η ομολογία πως οι πληροφορίες αυτές δεν είχαν επαληθευτεί από τα μέλη του συγκροτήματος και πως θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη με την πιθανότητα να είναι λανθασμένες. Άτομο που εκπροσωπεί τους Radiohead έβαλε τα πράγματα στην θέση τους δηλώνοντας πως ‘οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες είναι λανθασμένες και πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο τίτλος του επερχόμενου album τους’.

Η ψεύτικη λίστα περιλάμβανε διάφορους τίτλους τραγουδιών, όπως οι παρακάτω : ‘Give Up The Ghost’, ‘The ‘Daily Mail’ και ‘Supercollider’. O Thom Yorke έπαιξε σε μία σόλο συναυλία στο Cambridge πρόσφατα τα ‘The Daily Mail’, ‘Give Up The Ghost’ αλλά και ένα ακόμη καινούριο κομμάτι με τίτλο ‘Lotus Flower’ επιβεβαιώνοντας έτσι την εν μέρει αλήθεια των πληροφοριών του mail. Οι Radiohead δήλωσαν για το επερχόμενο album τους πως είναι πολύ ενθουσιασμένοι για το νέο τους υλικό και πως θα περιέχει μέσα αρκετές εκπλήξεις.

 

Οι Ash, οι οποίοι αυτό τον καιρό βρίσκονται στην μέση των A-Z κυκλοφοριών τους, που αποτελούνται από 26 κυκλοφορίες τραγουδιών, όσα δηλαδή και τα γράμματα της αλφαβήτας και το καθένα εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο γράμμα, ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν ένα compilation album που θα σηματοδοτεί το ότι βρίσκονται στην μέση της διαδρομής τους. Από τον Σεπτέμβριο το συγκρότημα κυκλοφορεί νέο τραγούδι κάθε δύο εβδομάδες και τα πρώτα 13 που έχουν ήδη κυκλοφορήσει θα βρίσκονται στο album ‘A-Z Volume 1’. Παρά τον τίτλο, τα τραγούδια δεν κυκλοφόρησαν σε αλφαβητική σειρά ως προς τον τίτλο τους, παρόλο που θα υπάρξουν 26 συνολικά. Πέρα από την κανονική του μορφή, το album θα είναι διαθέσιμο και σε μορφή DVD, το οποίο θα περιέχει και ένα film από το tour τους στην Αγγλία το περασμένο φθινόπωρο. Η επίσημη tracklist του ‘A-Z Volume 1’ είναι η εξής:

 

‘True Love, 1980’

‘Joy Kicks Darkness’
‘Arcadia’
‘Tracers’
‘The Dead Disciples’
‘Pripyat’
‘Ichiban’
‘Space Shot’
‘Neon’
‘Command’
‘Song Of Your Desire’
‘Dionysian Urge’
‘War With Me’

 Οι Ash επίσης κάνουν σχέδια για ένα ακόμη tour στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στον Απρίλιο.

  

Το νέο album των Gorillaz, με τίτλο ‘Plastic Beach’ κυκλοφόρησε στην Αγγλία στις 8 Μαρτίου 2010.Την ίδια μέρα κυκλοφόρησε και το debut album των The Broken Bells. Πρόκειται για την συνεργασία του Danger Mouse με τον James Mercer των ‘The Shins’. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενδιαφέρον, με standout track το πρώτο single, ‘Τhe High Road’. Oι Goldfrapp επίσης κυκλοφόρησαν το νέο τους single, ‘Rocket’,  οι Eels το ‘Α Line In The Dirt’ και οι Bombay Bicycle Club τo Evening/Morning. Παρακάτω βρίσκονται οι λίστες με όλες τις νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας..

..albums
Gorillaz – ‘Plastic Beach’
Black Rebel Motorcycle Club – ‘Beat The Devil’s Tattoo’
Broken Bells – ‘Broken Bells’
New Young Pony Club – ‘Optimist’
Pavement – ‘Quarantine The Past’

..singles
Goldfrapp – ‘Rocket’
Detroit Social Club – ‘Kiss The Sun’
Jimi Hendrix – ‘Bleeding Heart’
Dan Le Sac Vs Scroobius Pip – ‘Get Better’
Bombay Bicycle Club – ‘Evening/Morning’
Eels – ‘A Line In The Dirt’

 

Νέες κυκλοφορίες

Broken Bells – The High Road

 

To πρώτο single των Broken Bells έχει τίτλο The High Road και αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές της εβδομάδας. Ενώ θυμίζει κάτι από περασμένη δεκαετία έχει κάτι το αρκετά σύγχρονο το οποίο βρίσκεται κρυμμένο ανάμεσα στην παραγωγή του Mouse και την ερμηνεία του Mercer. Παρόλα αυτά, δεν αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές κανενός από τους δύο μουσικούς!
Αστέρια : 3,5/5

———-

Blood Red Shoes – Light It Up

Ένα από τα πιο καλόγουστα rock συγκροτήματα των ημερών μας, οι Blood Red Shoes κυκλοφορούν με νέο single. O τίτλος αυτού ‘Light It Up’. Ένα okay τραγούδι, χωρίς potential για να ακούγεται για πολύ καιρό, το Light It Up αποτελεί μία από τις επιτυχημένες στιγμές του συγκροτήματος, το οποίο ‘κρύβει’ τα καλύτερα τραγούδια του ως απλά album tracks συνήθως!
Αστέρια : 3,5/5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here