Γράφει ο Κωνσταντίνος Χατζηραφαηλίδης
k.chatzirafailidis@musiccorner.gr
23/2/2010
www.musiccorner.gr

Όπως είχε ειπωθεί στην στήλη κάποιες εβδομάδες πριν, οι Evanescence ετοιμάζονται για το νέο τους δίσκο, ο οποίος αναμένεται να είναι ο καλύτερος που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Εν αναμονή αυτού όμως, οι Evanescence φροντίζουν να επιτείνουν κι άλλο την αγωνία μας με την κυκλοφορία ενός νέου single, με τίτλο ‘Together Again’. Πρόκειται για μία καλοδουλεμένη ροκ μπαλάντα, από αυτές που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την φωνή της Amy Lee, η οποία όλως παραδόξως απορρίφθηκε ως πιθανή επιλογή soundtrack στην τελευταία ταινία της Narnia. Απορρίφθηκε επίσης και από τα μέλη του συγκροτήματος να μπει στον δίσκο τους The Open Door, επειδή δεν ταίριαζε με το concept του album! Φαίνεται πως ύστερα από τόσες απανωτές απορρίψεις, οι Evanescence αποφάσισαν να του δώσουν μία ευκαιρία. Αρχικά ειπώθηκε πως το single θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά και μόνο με σκοπό την ενίσχυση παθόντων στην Αϊτή, κάτι που τώρα πλέον δεν είναι 100% σίγουρο μιας και το συγκρότημα δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν τα λεφτά από την κυκλοφορία θα σταλούν όλα στην Αϊτή ή αν θα έχει τα κανονικά standards ενός single. Όπως και να έχει το Together Again μας κάνει την αναμονή για το επερχόμενο album τους να φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη.

Εξαιρετικά εξοργισμένος με το Internet και τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες επικοινωνούν πλέον με τους fans τους δείχνει να είναι ο Tom Meighan των Kasabian. Σύμφωνα με τον Meighan, το Internet, τα μουσικά blogs των καλλιτεχνών και το Twitter έχουν καταστρέψει την όλη ιδεολογία του ροκ σταρ και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν πλέον αστέρες της ροκ. «Δεν υπάρχουν πλέον καλλιτέχνες ροκ είδωλα επειδή όλοι αποκαλύπτουν τόσα πολλά για τους εαυτούς τους μέσα από το Twitter η τα blogs τους. Δεν υπάρχει πλέον καμία έκπληξη από μεριάς των θαυμαστών σε μία συνέντευξη του αγαπημένου τους καλλιτέχνη. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό…» συμπληρώνει ο Meighan. Και συνεχίζει: «Δεν έχει καμία σχέση το σήμερα με την εποχή του rock’n’roll. Στα ’60s και στα ’70s υπήρχαν καλλιτέχνες όπως ο David Bowie και ο Marc Bolan και ακόμη και στα ’80s υπήρχαν καλλιτέχνες που χαρακτηρίζονταν ως rock stars. Τα τελευταία 3 με 4 χρόνια όμως όλα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο και έχουν απομακρυνθεί όσο περισσότερο μπορούσαν από το πνεύμα του rock’n’ roll». Άδικο βέβαια δεν έχει. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση θα αλλάξει και πως κάποια στιγμή ο κόσμος θα ξεχωρίζει τους μουσικούς καλλιτέχνες από τους χορευτές που πιάνουν κάποιες νότες.

Ύστερα από το ελαφράς μορφής …ξεκατίνιασμα του Liam Gallagher των Oasis και του παρουσιαστή των Brit Awards 2010, Peter Kay κατά τη βραδιά της απονομής, ο Paul ‘Bonehead’ Arthurs, πρώην bandmate του Liam εκφράζει την ευχαρίστησή του για τον τρόπο που έδρασε ο Gallagher. Συγκεκριμένα, αφού οι Oasis κέρδισαν το βραβείο του αγαπημένου δίσκου των τελευταίων 30 χρόνων, ο Liam Gallagher ανέβηκε στην σκηνή, κάνοντας αναφορά σε όλα τα μέλη του συγκροτήματος εκτός του αδερφού του και στην συνέχεια πέταξε στο κοινό το μικρόφωνο και το βραβείο του. Αυτό δεν φαίνεται να άρεσε ιδιαίτερα στον παρουσιαστή της βραδιάς Peter Kay ο οποίος αμέσως μετά από αυτό, τον χαρακτήρισε ‘κουτό’, σε πολύ ελεύθερη μετάφραση. Ο Bonehead λοιπόν δηλώνει χαρούμενος και έκπληκτος που έγινε αναφορά στο όνομά του. «Δούλεψα και εγώ για αυτό τον δίσκο οπότε ήταν σωστό που έγινε αναφορά και σε εμένα» και συνεχίζει «Έκανε καλά που πέταξε το βραβείο στο κοινό, όλοι γνωρίζαμε ότι θα κερδίζαμε το βραβείο και πως μόνο ο Liam θα πήγαινε για να το παραλάβει. Ήταν καλό για τα Brits».

Νέες κυκλοφορίες

Hot Chip – One Life Stand

Το One Life Stand είναι το πρώτο single των Hot Chip μέσα από τον πρόσφατο, ομώνυμο δίσκο τους. Σύμφωνα με τον vocalist του group, Alexis Taylor το τραγούδι περιγράφει πως μπορεί να μετατρέψει κανείς ένα one night stand σε κάτι με μεγαλύτερη διάρκεια. Ανεξάρτητα από αυτό, το τραγούδι είναι αρκετά καλό, αλλά σίγουρα όχι το καλύτερο του album. Ο ηλεκτρονικός ήχος κυριαρχεί και δίνει ένα funky ύφος σε μία όμως πολύ μοντέρνα εκδοχή…

Αστέρια : 3,5/5

 ———

Midlake – Acts Of Man

Νέο album κυκλοφόρησαν και οι πολυαγαπημένοι Midlake. Το πρώτο τους single είναι το Acts Of Man και αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές τους. Ο ήχος, οι στίχοι, ακόμη και το video στηρίζονται στο συναίσθημα. Κάποιες στιγμές γίνεται νοσταλγικό και κάποιες άλλες ενδεχομένως να σας λυπήσει …ευχάριστα! Το single κυκλοφορεί μόνο σε επιλεγμένα indie καταστήματα – μην προσπαθήσετε καν να σκεφτείτε ότι κάποιο από αυτά είναι ελληνικό – τα οποία έχουν κοινό το οποίο θα το εκτιμήσει καλύτερα. Μην ξεχάσετε να τσεκάρετε το video, είναι πραγματικά καλό.

Αστέρια : 5/5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here