Την Παρασκευή 18 Ιουνίου στις 21:00, τα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανεβαίνουν ο Φώτης Σιώτας και η Νεφέλη Φασούλη για μια συναυλία στο πλαίσιο της σειράς “Parklife”. Δύο καλλιτέχνες με κοινή ματιά πάνω στο παρελθόν του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και κοινή δημιουργική ανησυχία για το μέλλον του, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ο καθένας, συστήνοντάς μας τον ιδιαίτερο κόσμο τους. Όλες οι συναυλίες της σειράς “Parklife” πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Έχοντας ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις του δεύτερου προσωπικού δίσκου του «Δύο Λάθη», σε στίχους του Θοδωρή Γκόνη, ο Φώτης Σιώτας θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα του τραγούδια μαζί με αυτά από το πρώτο του άλμπουμ που είχε τίτλο «Τα Δεύτερα». Με τον ίδιο στο βιολί, την κιθάρα και τη φωνή, τον Δημήτρη Τσεκούρα στο μπάσο, τον Κλέωνα Αντωνίου στην κιθάρα, αλλά και τους Κωστή Κωστάκη στη χαβάγια και στη λαϊκή κιθάρα και τον Γιώργο Φουντούκο στη λαϊκή κιθάρα, ενορχηστρώνουν ένα σύγχρονο, διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με αναφορές στην παγκόσμια folk τραγουδοποιΐα.

Μόλις λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ με τίτλο «Ο Κόσμος Σου», σε μουσική και στίχους Φοίβου Δεληβοριά, η Νεφέλη Φασούλη θα παρουσιάσει στο κοινό τα καινούργια της κομμάτια, μαζί με αγαπημένες διασκευές. Στο πλευρό της θα βρεθούν ο Κωστής Χριστοδούλου στα πλήκτρα, ο Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα, ο Γιόελ Σότο στο μπάσο και ο Άγγελος Αγγελίδης στην κιθάρα.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Φώτης Σιώτας ξεκίνησε σπουδές βιολιού και τραγουδιού στο Κρατικό Ωδείο της πόλης σε ηλικία εννέα ετών. Από το 1993 άρχισε να συνεργάζεται με τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία. Το 2016 δημιούργησε το γκρουπ «Σωτήρες». Από το καλοκαίρι του 2020 συμπράττει σε επίπεδο live εμφανίσεων με τον Παύλο Παυλίδη, ενώ έχει γράψει μουσική για παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, του ΚΘΒΕ και δεκάδες άλλες παραγωγές. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται δισκογραφικά με τον στιχουργό Θοδωρή Γκόνη. Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Τα Δεύτερα» κυκλοφόρησε το 2019, ενώ στις αρχές του 2022 θα ακολουθήσει το άλμπουμ «Δύο Λάθη».

Γνωστή σε επίπεδο live εμφανίσεων κυρίως μέσα από τη συνεργασία της με τον Φοίβο Δεληβοριά, η Νεφέλη Φασούλη ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στα έξι της χρόνια. Από το 2014 έως το 2016 παρακολούθησε μαθήματα τζαζ τραγουδιού, φωνητικού αυτοσχεδιασμού και θεωρητικών στο Ωδείο Athenaeum, ενώ ολοκλήρωσε το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο διδασκαλίας φωνητικής τεχνικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Το 2013 πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 2018.

Παρασκευή, 18 Ιουνίου
στις 21:00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Πανοραμικά Σκαλιά

Εισιτήρια: € 10 (μειωμένο € 5)

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Πέμπτη 10/6 στο snfcc.org

*Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

*Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here